Adim Atacak Yer Kalmadi, Insan Seli Ile Karsilandi Açiklamasi Alemdar, Yüce'den Görevi Devraldi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Sakarya Büyüksehir Belediye Baskanligini kazanan Cumhur Ittifaki AK Parti adayi Yusuf Alemdar, görevi Ekrem Yüce’den devraldi. Belediye binasina gelen Alemdar, adeta insan seliyle karsilandi.

Adim Atacak Yer Kalmadi, Insan Seli Ile Karsilandi Açiklamasi Alemdar, Yüce'den Görevi Devraldi
Cumhur Ittifaki AK Parti Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani adayi Yusuf Alemdar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yüzde 47,19’luk oy orani ile Sakarya Büyüksehir Belediye Baskanligi görevine seçildi. Alemdar, seçimlerin ardindan Sakarya Adalet Sarayi Ek Binasi’nda düzenlenen törende Il Seçim Kurulu Baskani Ethem Özkan’dan mazbatasini aldi. Buradan Sakarya Büyüksehir Belediye binasina giden Alemdar, burada insan seliyle karsilandi. Makam odasinda gerçeklesen ve adeta adim atacak yerin kalmadigi devir teslim töreninde Alemdar, görevi Ekrem Yüce’den devraldi.

“Sakarya hepimizin, burasi bizim yuvamiz”

Görevi devreden Ekrem Yüce, “Sevdalisi oldugum Sakarya’nin her bir noktasina hizmet götürmenin mutlulugunu yasarken 5 yil sonra bu görevi alnimin akiyla tekrar Yusuf Alemdar baskanima devretmenin mutlulugunu yasiyorum, hayirli olsun. Hafizamda bu sehrin hemen hemen her noktasinda, her sokaginda hatiralarim var, izlerim, hüzünlerim ve sevinçlerim var. Yaptiklarimiz var, yapamadiklarimiz var, eksiklerimiz ve tamamladiklarimiz var; hayat devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek. Insallah eksikler tamamlanacak, buna inaniyoruz ve bundan hiçbir süphem yok. Sakarya hepimizin, burasi bizim yuvamiz, burada dogduk ve Sakarya’dan da bu dünyayi terk edecegiz insallah” dedi.



“Devraldigimiz bayragi daha ileriye tasimak için gayret edecegiz”

Görevi devralan Yusuf Alemdar, “Seçimler, demokrasinin vazgeçilmezidir. Milletimizin iradesi, sandikta tecelli ediyor. Biz de AK Parti’nin mensuplari olarak yillardir ilimize ve ülkemizdeki siyasi hizmet noktasina yardimci olabilmek için çiktigimiz yolda degisik görevler ve hizmetlerde bulunduk. Son olarak Cumhurbaskanimizin tensipleri ile 2024 Yerel Seçimlerinde Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani adayi olarak görevlendirildik. Ve 73 günlük bir çalisma süreci içerisinde milletimizin destegi ve duasi ile hamdolsun sonuçlar lehimize çikti. Bugün itibari ile mazbatamizi aldik ve baskanimizin 5 yillik çalisma süresinin ardindan görevi devralarak bundan sonraki süreçte kaldigimiz yerden daha ileriye, daha çok is yapmaya gayret ederek insallah sehrimize, insanimiza hizmet vermeye devam edecegiz. Bize görev teblig edildigi ilk gün söylemistik; ‘bizim anlayisimizda hizmet yarisi vardir, kavga, gürültü ve patirti yoktur’ ve bunun disinda yine baska bir sey daha söylemistim; ‘bizde gidenler kötü oldugu için, gelen de çok iyi oldugu için gelmez. Allah’in nasibi ve milletin takdiridir’ demistim. Bunu yillardir yasiyoruz ve tekrar bugün de bir kez daha yasiyoruz. Rabbim, hepimizin hakkinda hayirlisini nasip etsin. Milletvekillerimizin öncülügünde; sehrin her noktasina mahallesine ve sokagina tüm belediye baskanlarimiz, muhtarlarimiz, teskilatlarimizla hizmet etmeye ve birlikte olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA