Adaylar Esit Oy Alinca Muhtar Kura Ile Belirlendi

Adana’nin Kozan ilçesinde muhtarlik yarisinda iki aday esit oy alinca muhtar kura ile belirlendi.

Adaylar Esit Oy Alinca Muhtar Kura Ile Belirlendi
Karanebili Mahallesi’nde muhtarlik için yarisan 70 yasindaki Mehmet Öztürk ve rakibi 29 yasindaki Mustafa Gani Dincer, hizmet yarisinda seçmenden esit oy aldi. 120 seçmenin oldugu mahallede 107 seçmen sandik basina gitti. 7 oy geçersiz sayilirken iki muhtar adayi da 50’ser oy aldi. Esit oy alininca Kozan Ilçe Seçim Kurulu, muhtari kura çekerek belirledi.

Kozan Adliyesine gelen her iki muhtar adayi ilçe seçim kurulunda kapali zarflara muhtarlarin ismi yazilarak kura usulü ile belirlendi. Ilçe Seçim Kurlu Baskani Sevket Kuyruk ve üyeleri huzurunda çekilen kurada, muhtarliga yeniden aday olan Mehmet Öztürk Karanebili Mahallesi’nin muhtari oldu.

Adliye çikisinda konusan Mehmet Öztürk, "Ikimiz de esit oy aldik. Bugün kura çekildi. Kuradan ben çiktim. Heyecanliyim. Rakibime basarilar diliyorum” dedi.

Seçimi kura ile kaybeden Mustafa Gani Dinçer ise seçime 5 gün kala adayliga karar verdigini belirterek, “Ben mutluyum. Muhtarimi tebrik ediyorum. Çalistim Kazanmak istiyordum ama bu sekilde hayirli oldu. Muhtarima basarilar diliyorum” diye konustu.

Muhtarlar ilçe seçim kurulundan birbirlerinin elini sikarak ayrildi.
Kaynak: İHA