Yenilebilir Yabani Otlari Bu Egitimde Tanidilar

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi “Yenilebilir yabani otlar” egitimine katilanlar, bilmedikleri bir çok otu tanidi ve nasil tüketebileceklerini ögrendi.

Yenilebilir Yabani Otlari Bu Egitimde Tanidilar
Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi “Yenilebilir Yabani Otlar Egitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleskesi’nde gerçeklesen egitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katilimin yogun oldugu egitimde Özdemir, katilimcilara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanitti, hem de tüketilebilirligi hakkinda bilgiler verdi. Yabani otlarin yüzyillardir insan beslenmesinde önemli rol oynadigini kaydeden Özdemir, “Baharin gelisiyle dogada çikmaya baslayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açisindan ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklasik 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunlarin 4 bine yakini endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler ayni zamanda düsük bütçeli gidalar arasinda yer almaktadir. Tatlarinin nasil oldugunu ya da ne yemekler yapildigini göstermek için Hasanaga Gida Merkezi’nde uzman ekiple 6 farkli tarif uyguladik. Hem düsük bütçeli hem de saglik açisinda faydali yabani otlari iyi taniyip tüketebilirsiniz” diye konustu.

Egitim sonunda yabani otlardan yapilan yiyecekler de tanitildi. Katilimcilar gelincik serbeti, çiris otu böregi, semiz otu-sebzeli arpa sehriye salatasi, balik otu tursusu, balik otu kavurmasi, isirganli kis ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadina bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de ögrendi.
Kaynak: İHA