Silopi Yerfistigi Üreticileri Birligi Yillik Faaliyetini Paylasti

Türkiye’de ilk kurulan Silopi Yerfistigi Üreticileri Birligi, 1’inci Olagan Genel Kurulunu gerçeklestirerek faaliyetlerini paylasti.

Silopi Yerfistigi Üreticileri Birligi Yillik Faaliyetini Paylasti
Türkiye’de yer fistigi üretiminde ilk üç il arasina giren Sirnak’in Silopi ilçesinde ilk kurulan Silopi Yer Fistigi Üreticileri Birligi 1’inci Olagan Genel Kurulunu gerçeklestirdi. Birlik binasina gerçeklestirilen kurula yer fistigi üreticileri katildi.

Silopi Yer Fistigi Üreticileri Birligi Baskani Emin Soysal’in faaliyet raporunu açikladi.

Katilimcilara tesekkür eden Soysal, Türkiye’de ilk defa 2022 yilinda Yer Fistigi Üreticiler Birligini kurduklarini hatirlatti.

Yer fistigi ve ürünlerinin üretimine destek olduklarini, üreticilere yönelik egitim çalismalari da düzenlediklerini beliren Soysal, çesitli projelerde yer aldiklarini vurguladi.

Birligin 2022-2023 faaliyetlerini aktaran Soysal, “Birlik üyeleri ile birlikte Atlas tohumculugun yerfistigi çesitleri toplantisina katilim sagladik. 2022-2023 hasat sezonu için biçerdöver fiyatlarini kararlastirildik. 2022-2023 üretim sezonunda yerfistigi satis fiyati ve saman fiyatlarinda piyasa dalgalanmasinin önlenmesi açisindan Silopi ilçesi için taban fiyatlar belirledik. Silopi Kaymakamliginca düzenlenen Silopi Yerfistigi hasat senliginde etkin rol alarak ve birligimizin taleplerini yetkililere ilettik. GAP idaresi davetlisi olarak Antalya YÖREX tarim fuarina katilim saglayarak Silopi Yerfistigimizin tanitimi yaptik. 2022-2023 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda Dicle Kalkinma Ajansina Sirnak Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan sunulmus olan “Silopi Yer Fistigi ile Gençlerimiz Üretiyor” projesine ortak olduk” dedi
Kaynak: İHA