Nigde'nin Cam Terasi Manzarasiyla Ziyaretçilerin Ilgisini Çekiyor

Nigde merkeze bagli Yesilburç köyünde valilik tarafindan yaptirilan Cam Seyir Terasi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Nigde'nin Cam Terasi Manzarasiyla Ziyaretçilerin Ilgisini Çekiyor
Nigde merkeze 6 kilometre mesafede yer alan Yesilburç köyünün zengin dogal mirasinin turizme kazandirilmasi amaciyla Köyde Turizm Yatirimi çerçevesinde Il Özel Idaresi tarafindan 2020 yilinda Uzandi Vadisi’nde yürüyüs parkuru olusturuldu. Uzandi Vadisi’ni tepeden gören köyün simge yapilarindan olan Ortadoks Hristiyanlari tarafindan 1807’de yapilan, 1953 yilinda camiye dönüstürülen kilise ise yapilan restorasyonun ardindan günümüzde müze haline getirildi.

Tarihi yapinin önündeki alana Nigde Il Özel Idaresi tarafindan yapilan Cam Seyir Terasi ise ziyaretçi akinina ugruyor. Tarihi doku ve manzarasi ile ziyaretçilerini kendine hayran birakan cam teras, bölgenin yüksek cam teras alanlarindan birisi oldu.

Cam terasi ziyaret için Manisa’dan gelen Baris Boztas bölgenin dogasina hayran kaldigini söyledi.

Boztas, "Daha önce baska yerlerde cam teras görmüstüm ama buranin çok daha farkli bir dogasi var. Vadinin boylu boyunca devam etmesi etkileyici, çok güzel manzarasi var. Nigde’yi böyle beklemiyorduk, bekledigimizden çok daha fazla dogal güzellikleri var" dedi.

Ziyaretçilerden Zahim Bozdag ise "Daha önce geldigimizde tadilattaydi görememistik, simdi görmek nasip oldu. Begendik, herkese tavsiye ederiz gelsinler, görsünler. Vadiyi de çok güzel gösteriyor. Tanitim açisindan Nigde’ye katki saglayacagini düsünüyorum" seklinde konustu.

Yesilburç köyü sakinlerinden Hande Tokmak da köyün Uzandi Vadisi Yürüyüs Parkuru ile canlandigini cam seyir terasi ile ziyaretçi sayisinin arttigini ifade etti.

Tokmak, "Cam terasin yapilmasi köyümüze çok güzel katkilar sagladi. Vadi de daha önce yürüyüs yapiyorduk ama cam terasla birlikte köyümüze hem yerli hem yabanci turistler daha çok gelmeye basladi.

Köyümüzün adinin duyulmasi açisindan etkili oldu" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA