ABD'li Ögrencilerin Gazze Eylemlerine, Firat Üniversitesinden 3 Dilde Destek

Türkiye’deki birçok üniversite, sosyal medya hesaplarindan yayimladigi açiklamayla ABD’deki üniversite ögrencilerinin Gazze eylemlerine destek verdi. Firat Üniversitesi ögrencileri de düzenledikleri basin toplasinda, 3 dilde Gazze eylemlerine destek verdiklerini açikladi.

ABD'li Ögrencilerin Gazze Eylemlerine, Firat Üniversitesinden 3 Dilde Destek
Geçtigimiz günlerde ABD’de Columbia Üniversitesinde baslayan ve farkli eyaletlerdeki üniversitelere de yayilan Gazze eylemleri devam ederken, Türkiye’deki üniversitelerden ögrencilere destek açiklamasi yapildi. Elazig Firat Üniversitesi ögrencileri ve ögretim üyeleri de Gazze soykirimi karsiti üniversite ögrencileri ile hocalarinin barisçil gösterilerine destek ve bu gösterilere karsi uygulanan orantisiz siddet ve kaba gücü kinama çagrisinda bulundu. Firat Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kültür Parkta düzenlenen basin açiklamasina ögrenciler, Türkçe, Ingilizce ve Arapça dillerinde ögrencilerinin gösterdigi barisçil tepki karsisinda derin bir üzüntü duyduklarini ve siddetle kinadiklarini dile getirdi.

’’Gazze’de bu yil hiçbir üniversite ögrencisinin mezun olmayacagini söylemenin büyük üzüntüsünü yasiyorum’’

Çok sayida ögrenci ve ögretim üyesinin hazir bulundugu basin açiklamasina katilim saglayan FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, ’’Israil, 35 binin üzerinde masum insanin canina kiymis, 80 bine yakin kisinin de yaralanmasina sebep olmustur. Gazze’de bu süreçte neredeyse tüm binalar yikilip yok edilmis. Hastaneler, ibadethaneler, okullar yerle bir edilmistir. Ne acidir ki Gazze’de bulunan dört üniversitenin dördü de enkaza dönüsmüs, rektörler, dekanlar, ögretim üyeleri ve ögrenciler bombalar altinda can vermistir. Bir akademisyen ve bir üniversite rektörü olarak Gazze’de bu yil hiçbir üniversite ögrencisinin mezun olmayacagini söylemenin büyük üzüntüsünü yasiyorum” dedi.



’’Zulme sessiz kalanlari siddetle kiniyoruz’’

Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ögrencisi Emre Ugurluel ise ’’Binlerce ögrenci, ögretmen ve ögretim üyesi öldürülmüs, hastaneler ve ibadethaneler yok edilmistir. Gazze halkina soykirimi uygulayan Israil’i, onu destekleyenleri ve bu zulme sessiz kalanlari siddetle kiniyor, gücümüz nispetince masum sivillerin yaninda oldugumuzu ilan ediyoruz. Columbia Üniversitesinde baslayip Amerika’ni diger üniversitelerine yayilan Gazze’deki soykirima sessiz kalmayarak vicdaninin sesini dinleyen üniversite ögrencileri ve ögretim elemanlarina barisçil gösterileri antidemokratik bir sekilde ve sert müdahalelerle bastirilmaya çalisilmaktadir. Bu barisçil eylemlere karsi uygulanan orantisiz siddeti ve baskiyi kiniyor, vicdaninin sesini dinleyen ve bu zulme seyirci kalmayan üniversite ögrencilerini ve ögretim elemanlarinin yanlarinda oldugumuzu beyan ediyoruz” diye konustu.

Ayrica Egitim Fakültesi ögrencisi Mustafa Aydogan Ingilizce, Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora ögrencisi Esmanur Esen ise Arapça dilinde ABD üniversitelerinde baslayan Gazze soykirimi karsiti üniversite ögrencileri ve hocalarinin barisçil eylemlerine destek, buna karsi uygulanan orantisiz siddet ve kaba gücü kinadiklari açiklarinda bulundu.
Kaynak: İHA