Teknolojik Tedavi Yöntemleri Kanser Hastalari Için Umut Verici Çözümler Sunuyor

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dali, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yilda 2000’e yakin hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.

Teknolojik Tedavi Yöntemleri Kanser Hastalari Için Umut Verici Çözümler Sunuyor
1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasi nedeniyle, hastanin iyilesmesinde cerrahi, kemoterapi ve radyoterapinin uyumunun önemine dikkat çekmeyi amaçlayan Baskent Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Hüseyin Cem Önal, “Merkezimizde prostat kanseri, meme kanseri, akciger kanseri, genitoüriner sistem tümörleri, jinekolojik tümörler basta olmak üzere birçok kanser türlerinde her asamada radyoterapi uygulamalari yapilmaktadir’’ dedi.

Radyasyon onkolojisi radyoterapi uygulamalarinda teknolojik altyapinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cem Önal, “Türkiye’de öncü dünyada ise sayili merkezlerden biri olan Adana Baskent Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Merkezimizde, tibbi görüntüleme ve isin tedavisini bir araya getiren lineer hizlandirici, tomoterapi ve brakiterapi ile hastalarin daha etkili ve güvenli bir sekilde tedavi edilmesi saglanmaktadir. Kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunulmaktadir. Ayrica kullandigimiz cihazlarin egitim ve referans merkezi olmanin da kurumumuz ve ülkemiz adina hakli gururunu yasiyoruz. Uygulamalarimizin yani sira yaptigimiz akademik faaliyetleri, literatürleri paylasiyoruz. Bunun sonucunda dünyadaki saygin kanser merkezleriyle akademik is birligi yapmaktayiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA