TDV, 16 Tir Insani Yardimi Daha Gazze'ye Ulastiracak

Filistin’e toplam 42 milyon dolarlik yardim yapan Türkiye Diyanet Vakfi (TDV), hazirlanan 16 tir insani yardimi daha Gazze’ye ulastiracak.

TDV, 16 Tir Insani Yardimi Daha Gazze'ye Ulastiracak
Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdür Yardimcisi Abdurrahman Çetin, yaptigi açiklamada Filistin’e 7 Ekim saldirilarinin basladigi günden bugüne kadar yaklasik 4 milyon dolarlik yardim ulastirdiklarini ifade etti.

Basta gida yardimi olmak üzere saglik ve hijyen alaninda da yardimlar ulastirmaya devam ettiklerini söyleyen Çetin, vakfin Filistin’e toplamda 42 milyon dolarlik yardim ulastirdigini ifade etti.

Misir’in baskenti Kahire’de Filistin’e Ramazan yardim çalismalarinin sürdügünü belirten Çetin, “Ramazan’in son 10 gününe girmis bulunmaktayiz, yardimlarimizi da tüm hiziyla sürdürmekteyiz. Bagisçilarimizdan en fazla gelen soru ‘Yardimlarimizi nasil ulastiriyorsunuz?’ oluyor. Biz su anda yardimlarimizi üç sac ayaginda bölgeye intikal ettiriyoruz. Birinci önceligimiz dogrudan Gazze içerisinden yardimlarimizi temin ederek en hizli sekilde kardeslerimize ulastirmak. Bugüne kadar 2 milyon 500 bin dolar içeriden teminlerle günlük yemekler çikararak, gidalar dagitarak yardimlarda bulunduk. Ikinci çalisma modelimizi ise Türkiye’den devletimizin gönderdigi gemilere malzemeler yükleyerek yürütüyoruz. Gemilerle yaklasik 1 milyon dolarlik bir çalisma yürüttük. Yine ayni sekilde gördügünüz gibi Misir Kahire’de lojistik üslerinden yaptigimiz teminleri tirlara yükleyerek içeriye yardimlarimizi tasiyoruz. Yardimlarimizin üç ayagini da dogru sekilde yürütmeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Misir’dan lojistik merkezlerinden Gazze’ye ulastirilmak üzere 16 tir yardimin yola çikacagini aktaran Çetin, hazirliklarini tamamladiklari 16 tirdan 10’unda gida, 6’sinda ise un oldugunu belirtti.

Saldirilarin basladigi 7 Ekim’den beri yardimlara devam ettiklerini aktaran Çetin, “7 Ekim’den bugüne kadar aziz milletimizin destekleriyle yaklasik 4 milyon dolarlik bir yardimi yapmis olduk ve bütün gayretimizle yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ise Filistin davasina 42 milyon dolarlik bir yardim ulastirdik. Bütün çalismalarimizi elimizden geldigince hizli bir sekilde içerideki insanlara sifa olabilmek için yürütmeye çalisiyoruz. Tabii ki sadece gida yardimlari yapmiyoruz, saglik, hijyen ve birçok alanda çalismalarimizi icra ediyoruz, icra etmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA