Sosyal Medya Üzerinden Gazetecilere Tehdit

Sanliurfa’nin Siverek ilçesindeki yerel seçimlerin ardindan sosyal medyadaki bazi sahte hesaplar üzerinden yerel basin mensuplarina tehditler yagdirildi.

Sosyal Medya Üzerinden Gazetecilere Tehdit
Sanliurfa’nin Siverek ilçesindeki yerel seçimlerin ardindan bazi sahte sosyal medya hesaplari üzerinden basin mensuplari hedef alindi. Ilçede görev yapan basin mensuplarina yönelik tehditler içeren hesaplar hakkinda suç duyurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sükrü Dolas, “Halkin sesi olan gazetecilere sahte hesaplar üzerinden tehdit içerikli cümleler kurmak mesleki motivasyonlari düsürülmeye çalisilmaktadir. Bu kisilerin tek amaci halki galeyana getirmek ve tek görevi halki bilgilendirmek olan gazetecilere karsi provokasyon yapiliyor. Bu konuyla ilgili avukatimiz söz konusu hesaplar hakkinda suç duyurusu ve manevi tazminat davasi açacaktir. Öte yandan kendi ismini kullanmaktan korkan bu sosyal medya kullanicilari yaptigi paylasimlarla ne derece provokatör oldugunu da kanitlamistir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA