Seçimin Yenilenmesine Neden Olan Oy Yakma Görüntüleri Ortaya Çikti

Resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti’nin kazandigi Sanliurfa’nin Hilvan ilçesinde seçimlerin yenilenmesine neden olan oy yakma olayinin görüntüleri ortaya çikti.

Seçimin Yenilenmesine Neden Olan Oy Yakma Görüntüleri Ortaya Çikti
Hilvan Ilçe Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti’nin belediye baskanligini kazandigi Hilvan’daki seçimlerin tekrarlanmasina karar verdi. Kurul, seçim günü Gençlik Merkezini basan bir grubun 5 sandigin tutanaginin yakilmasi, bir sandikta ise yasanan kavga sonrasi görevlilerin salonu terk etmesi nedeniyle bir toplanti gerçeklestirdi. Toplantida, yasanan olayin seçim sonucunu direkt etkiledigi belirtilerek iptal edilmesine karar verildi.

Iptal edilen seçimin ise 2 Haziran 2024 Pazar günü yapilmasi kararlastirildi.

Oy yakma görüntüleri ortaya çikti

Yasanan olayin görüntüleri de ortaya çikti. Görüntülerde Gençlik Merkezini basan AK Partili bir grubun DEM Parti görevlisini darp ettikten sonra polisleri de geçerek içeri girdikleri ve oy pusulalari ile tutanaklari yaktiklari iddia edildi. Bir diger görüntüde ise AK Partili adayin yegeni ile iki belediye çalisaninin çöp konteynirina attiklari bazi kagitlari atese verdikleri ve bunlarin da oy pusulasi oldugu iddia edildi.
Kaynak: İHA