OLIVER Erasmus Projesi Kapanis Toplantisi Gerçeklestirildi

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi (Türkiye Ulusal Ajansi) tarafindan Erasmus+ Programi Ana Eylem 2 kapsaminda desteklenen, “University-Industry Cooperation for Production of High Quality Olive” baslikli projenin kapanis toplantisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Toplanti Salonunda gerçeklestirildi.

OLIVER Erasmus Projesi Kapanis Toplantisi Gerçeklestirildi


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan’in katildigi toplantida, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, projenin üniversite- sanayi is birligine verilebilecek en iyi örneklerden biri oldugunu belirtti.

Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, zeytin üretimi konusunda yaptiklari çalismalara deginerek, “Tarim ve Orman Bakanligi olarak zeytin üretiminin ve verimliliginin artmasi konusunda yogun çabalar sarf ediyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile yaptigimiz is birliklerini de daha da gelisecegiz” dedi.

Projenin süreçlerinin anlatildigi kisa belgeselin izlenmesinin ardindan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, zeytinin Çanakkale ve Türkiye için önemli bir ürün oldugunu belirterek “Yüksek kaliteli zeytin üretimi için üniversite- sanayi is birligi ile gerçeklestirilen bu gibi projeler devamliligi da çok önemli. Is birliklerimize de devam edecegiz” dedi.



Açilis konusmalarinin ardindan projede katkilari olanlara belgeleri takdim edildi. Toplanti, Oliver Ersamus +Projesinin çiktilarinin sunumlari ve “ Çanakkale’de Zeytin ve Zeytinyagi Üretiminin Gelecegi ve Sektör Beklentileri” paneli ile son buldu.
Kaynak: İHA