Nostalji Tramvayi Da Seferlerine Yeniden Basladi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Cumhuriyet Meydani’nda bulunan tramvay hattindaki kot farkini gidererek engelleri ortadan kaldirdi. Nostalji tramvayi da seferlerine basladi.

Nostalji Tramvayi Da Seferlerine Yeniden Basladi
Antalya Büyüksehir Belediyesi, engelli bireylerin ihtiyaçlarini gidermek için çalismalarina devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydani’nda bulunan tramvay hattindaki kot farki giderilerek engeller ortadan kaldirildi. Yapilan düzenleme ile engelli vatandaslar ve diger dezavantajli gruplarin sehir içi ulasimda daha rahat ve güvenli bir sekilde hareket edebilecek.

Cumhuriyet meydani düzenlendi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nin nostaljik tramvay hattinda baslatilan çalismalar bitirildi. Cumhuriyet Meydani’ndaki kot farki nedeniyle engelli bireyler bu alana ulasmakta zorluk çekiyordu. Çalismalarin tamamlanmasiyla engelli bireylerin Cumhuriyet Meydani’na ulasma konusundaki sikintilari giderilmis oldu. Çalismanin bitmesiyle Mezbaha-Müze arasindaki nostalji tramvayi seferleri de basladi.



Engelsiz sehir Antalya

Türkiye Sakatlar Federasyonu Antalya Sube Baskani Mehmet Karavural, Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen çalismalarin engelli vatandaslar için çok önemli oldugunu söyledi.

Karavural, “Engelli vatandaslarimiz Cumhuriyet Meydani yapildigi zamandan bu güne kadar geçislerde zorluk çekiyordu. Baskanimiz Muhittin Böcek’e taleplerimizi ilettik ve burada bir çalisma baslatildi. Su anda Cumhuriyet Meydani bütünlesmis bir yapiya kavustu. Tramvay hattindaki kot farkinin giderilmesinin yaninda görme engelliler için kilavuz çizgileri de yenilendi. Kenti engelli engelsiz herkesin kullanabilmesi gerekiyor. Bu yapilan çalismalar engelli vatandaslarimiz için erisilemeyen alanlari erisilir kilmak adina çok önemli” dedi.



Baskan Böcek’e tesekkür

Görme Engelli Ragip Ali Yaman da yapilan çalismalarin hem görme hem yürüme engelli vatandaslar için güzel bir çalisma oldugunu söyledi.

Yaman, “Burada daha önce kaldirimlar çok yüksekti. Görme engelliler için bu durum zorluklari da beraberinde getiriyordu. Yardim almadan karsiya geçemiyorduk. Ayagimiz takilarak düsebiliyorduk. Tekerlekli sandalyeli arkadaslarimiz düsününce daha da kötü oluyor. Yapilan çalismayla burada bulunan engel çok güzel bir sekilde asilmis. Yapilan çalismalardan dolayi Baskanimiz Muhittin Böcek’e tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA