Mersin Büyüksehir Belediyesinden Yörüklere 'Göç Azigi' Destegi

Ramazan ayi öncesinde kent genelinde baslattigi ‘Ramazan Dayanisma Paketi’ dagitimlarini Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde sürdüren İçel Büyüksehir Belediyesi, mayis ayinda baslayacak göçe hazirlanan Yörüklere, göç aziklarini ulastiriyor.

Mersin Büyüksehir Belediyesinden Yörüklere 'Göç Azigi' Destegi
Toroslarin eteklerinde hayvancilikla geçimlerini saglayan Yörüklerin çadirlarina içerisinde; yagdan una, sekerden bakliyat ürünlerine kadar birçok temel gida malzemesi bulunan göç aziklari belediye ekiplerince ulastiriliyor.

Arslanköy, Tirtar ve Toros mahallelerinde su ana kadar 200’ün üzerinde Yörük çadirina göç aziklarini teslim eden ekipler, mayis ayinda gerçeklestirilecek göç öncesinde Yörüklerin göç aziklarina katkida bulunuyor.

“Göç Aziklarini, simdiden 200’ün üzerinde Yörük ailemize ulastirdik”

İçel Büyüksehir Belediyesi olarak, her yil oldugu gibi bu sene de Ramazan ayinda ihtiyaç sahibi vatandaslari erzakla bulusturduklarini kaydeden Sosyal Hizmetler Dairesinde Sosyal Hizmet Uzmani olarak görev yapan Yasemin Özbek Cilasin, bu kapsamda Toroslar’in eteklerinde yasayan göç yolundaki Yörüklere de göç aziklarini ulastirdiklarini ifade etti.

Yörüklerin yogunlukta olduklari bölgeleri ziyaret ettiklerini ve göç aziklarini teslim ettiklerini söyleyen Cilasin, “Göçe hazirlanan Yörük vatandaslarimiza, Baskanimiz Vahap Seçer’in selamlariyla birlikte göç aziklarini ulastiriyoruz. Simdiden 200’ün üzerinde Yörük ailemize ulastik” dedi.

“Baskanimiz Yörük Kültürü’ne çok önem veriyor”

Erdemli ilçesine bagli Toros Köyü Mera Birlik Baskani Osman Dudakli da İçel Büyüksehir Belediyesinin gönderdigi göç aziklarini her sene aldiklarini belirterek, “Hayvancilikla ugrasiyorum, geçimimi de bu yolla karsiliyorum. Baskanimiz her sene bizlere göç aziklarimizi gönderiyor. Biz çadirda oturuyoruz, bizim yasantimiz bu. Yörügün amaci çadirda oturmak, hayvanlarina bakmak. Kisin Camili Köyü’nde, yazin Erdemli Toros Daglari’nda yasiyorum. Bu aziklar büyüksehir tarafindan her yil bize ulastiriliyor. Biz de birlik baskani olarak herkese dagitacagiz. Baskanimiz Yörük Kültürü’ne çok önem veriyor. Tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA