Kuzey Kore'nin Hipersonik Savas Basligi Tasiyan Yeni Balistik Füzesi Basariyla Denendi

Kuzey Kore, hipersonik savas basligi tasiyan yeni tip orta menzilli kati yakitli balistik füze Hwasongpho-16B’nin ilk denemesinin basarili bir sekilde gerçeklestirildigini açikladi.

Kuzey Kore'nin Hipersonik Savas Basligi Tasiyan Yeni Balistik Füzesi Basariyla Denendi
Kuzey Kore, dün gerçeklestirdigi balistik füze denemesiyle Kore Yarimadasi’nda tansiyonu yükseltmesinin ardindan yaptigi açiklamada hipersonik savas basligi tasiyan yeni tip orta menzilli kati yakitli balistik füze Hwasongpho-16B’nin ilk denemesinin basarili bir sekilde tamamlandigini duyurdu. Hipersonik savas basliginin yörünge özelliklerini ve menziller arasi manevra kabiliyetini dogrulamak amaciyla yapilan testte Dogu Denizi’nde (Japon Denizi) önceden belirlenen hedefin basariyla vuruldugu aktarildi.

“En acil görev ezici gücü elde etmek”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, basarili denemenin ardindan yaptigi açiklamada silah testinin basarisindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, düsmanlari kontrol altina almak için gereken “ezici gücü” elde etmenin en acil görev oldugunu söyledi.

Ulusal savunma kapasitesini istikrarli bir sekilde gelistirmenin önemine dikkat çeken Kim, ülkenin barisini, refahini ve gelecegini orduyu güçlendirerek korumayi sürdüreceklerini ifade etti.

Kim, Hwasongpho-16B’nin basarili denemesinin dünya genelindeki herhangi bir düsman hedefi hizli, dogru ve güçlü bir sekilde vurma hedefi kapsaminda önem tasidigini vurguladi.

Savunma sistemlerinden kaçabiliyor

Ses hizinin 5 katini asarak saatte yaklasik 6 bin 200 kilometre hiza ulasabilen ve ayni zamanda manevra yapabilen silah tasima araçlarina hipersonik silahlar adi veriliyor. Balistik füzelerin yüksek sürat avantaji ile seyir füzelerinin manevra yapabilme avantajini bir arada sunan hipersonik silahlar, geleneksel füze teknolojilerinin aksine hedeflerini sasirtip savunma sistemlerinden kaçabiliyor.
Kaynak: İHA