Gercüs'te Çekilen Filmden Ilham Alip Aday Olan Kadin, 1 Oy Farkla Kazandi

Batman‘in Gercüs ilçesi Sargin köyünde çekilen Hükümet Kadin filminden etkilenip aday olan kadin muhtar, resmi olmayan sonuçlara göre 1 oy farkla kazandi.

Gercüs'te Çekilen Filmden Ilham Alip Aday Olan Kadin, 1 Oy Farkla Kazandi
Filmdi gerçek oldu dedirten olay Gercüs ilçesine bagli Sargin köyünde oldu. 38 yasindaki Zeynep Beyaz, köylerinde çekilen Hükümet Kadin filminden etkilenerek muhtar adayi oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Zeynep Beyaz, kullanilan geçerli 49 oydan 25’ini alarak 1 oy farkla kazandi.

Köylerinde çekilen film sayesinde ilham aldigini belirten Zeynep Beyaz, 1 oy ile kazandigini, Hükümet Kadin senaryosuyla ayni ve gerçek oldugunu söyledi.

Hükümet Kadin filmi köylerinde çekildiginde uzaktan izledigini ifade eden Beyaz, "Böyle bir ilham geldi ve neden olmasin, bu düsünce ile yola çiktim. Bu senaryodan etkilendim ve bu senaryo gerçek oldu. 49 oydan 25 oy aldim, karsi taraf ise 24 oy aldi ve ben kazandim. Köylülerin destegi ile kazandim" dedi.

Projelerinden en önemlisi köylerinde su oldugunu, depo olmadigini dile getiren Beyaz, "Ilk projem budur. Sanat okulundan mezun oldum, resim bölümü. Resim, zaten hayatin en önemli bir gerçegi. Bundan yol alarak köyümüzde resim atölyesi açmayi düsünüyorum. Köyümüzde bir okul var, eski. Bunu onarip resim atölye açmayi düsünüyorum" diye konustu.

Seçmenlerden Gurbet Sasmaz, adayi kadin oldugu için destekledigini dile getirerek, "Ilk projesi de insallah su olacaktir. Daha önce hiçbir zaman kadin olmadigi için ona oy verdim. Kadin eli nasil bir eve degip güzellesiyorsa bu köyde güzel hizmetler yapacagini düsünüyorum" ifadelerinde bulundu.

Mehmet Ali Sasmaz ise söyle konustu:

"Her seyden önce köyümüze kadin eli degsin. Degisiklikler her zaman için güzeldir. Muhtarimizin kültür seviyesi de yüksek, köylü olarak her türlü destegi verecegiz. Devletimizin verdigi imkanlar çerçevesinde bu köye hizmet yapacak."
Kaynak: İHA