Dicle Elektrik, Sirnak'ta Elektrik Altyapisini Güçlendiriyor

Sirnak’ta yeni bir yatirim yilini hayata geçiren Dicle Elektrik, 2024 yilinda 3,1 milyar TL sebeke altyapi yenileme ve güçlendirme çalismalarini tamamlayacak. Sirket, 10 yilda yaptigi yatirimin 1,5 katini daha bir yilda yaparak sehirdeki toplam yatirimini 5,3 milyar TL’ye çikaracak.

Dicle Elektrik, Sirnak'ta Elektrik Altyapisini Güçlendiriyor
Dagitim bölgesindeki faaliyetlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nin gözetiminde ve Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’nun düzenlemeleri ile gerçeklestiren Dicle Elektrik, bu sene Sirnak’ta 10 yilda yapmis oldugu yatirimin 1,5 kati büyüklügünde yatirim gerçeklestirecek. Daha önce gerçeklestirilen yaklasik 2,2 milyar TL’lik yatirimla en büyük payi sebeke güçlendirmeye ayiran dagitim sirketi, yapacagi yeni yatirimlarla kesintisiz, kayipsiz ve kaliteli elektrik dagitimi vizyonunu pekistirmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar yapilan yatirimlarin 1,5 kati

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yasar Arvas, yaptigi açiklamada özellikle il ve ilçe merkezlerinde hizli yapilasma nedeniyle ciddi bir enerji ihtiyacinin ortaya çiktigini vurguladi. 2024 yili için planlanan 3,1 milyar TL’lik yatirimla birlikte toplam yatirimin 5,3 milyar TL’ye ulasacagini isaret eden Arvas, olusan enerji ihtiyacini karsilamak üzere yeni elektrik sebekelerinin kurulacagini söyledi.



30 yillik talebi karsilayacak

Genel Müdür Arvas, “Bu yatirimimizla birlikte sehir ve kirsal bölgelerdeki sebekelerin 30 yillik talebi karsilayacak seviyeye ulastiracagiz. Planlanan yatirimlar talepleri karsilamakla kalmayacak, ayni zamanda sehir sebekeleri ve enerji nakil hatlarinda ring sebekeleri olusturarak ariza ve kesintilerin azaltilmasini saglayacak. Böylece, gerçeklestirilecek olan bu yatirimlar ile Sirnak’taki elektrik kalite parametrelerini standartlarin üstüne çikartacagiz” dedi.

Arvas, kirsal alanlardaki yetersiz aydinlatma sebekelerine de dikkat çekerek yapilacak aydinlatma yatirimlari ile bu sorunlarin da giderilecegini ifade etti.

Sirketin 2024 yilinda 6 ilde 10,9 milyar TL yatirim yapacagini bildiren Yasar Arvas, "Hedeflenen toplam yatirim tutarinin 3,1 milyar TL’si sadece Sirnak’ta planlanan yatirimlar için harcanacak. Bu, ilimiz için ciddi bir kazanimdir. Dicle Elektrik sadece bir enerji dagitim sirketi degil, bölgenin en büyük yatirimcisi konumundadir. Enerji arz güvenligini korumak adina gelecekte ihtiyaç duyulacak enerji miktarini ön görerek gerçeklestirecegimiz bu yatirim ile sehirlerimize deger katmayi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA