Büyüksehir Belediyesi, Zararli Böceklere Karsi Mücadele Baslatti

İçel Büyüksehir Belediyesi ekipleri, zararli böceklere karsi mücadele baslatti.

Büyüksehir Belediyesi, Zararli Böceklere Karsi Mücadele Baslatti
İçel Büyüksehir Belediyesi, mevsim geçislerine uygun olarak çalismalarina devam ediyor. Havalarin isinmasiyla zararli böceklere karsi mücadele baslatan ekipler, metruk alanlari ve menfezleri temizleyip, ilaçlayarak haserelere karsi önlem aliyor.

Kentin her noktasina ulasan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri, hasere türlerinin üredigi yesil alanlardaki yabani otlari biçerek, kimyasal kullanimini en alt seviyede tutuyor. Ekipler, su birikintisi olan alanlarda ise azami oranda kullandiklari böcek ilaçlariyla bir yandan vatandaslara haseresiz bir ortam sunmaya çalisirken, diger yandan da canlilarin yasam alanlarina zarar vermemeyi hedefliyor.

"Halkimiza en hizli sekilde ulasiyor ve çözüm üretiyoruz"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Temizlik Sefi Danyal Güngör, metruk alanlarda otlarin büyümesiyle ilgili vatandaslardan çok sayida ’mucuk veya yakarca’ sikayeti aldiklarini belirtti.

Bu kapsamda önlem almak için is makinelerinin yardimiyla bos ve metruk alanlardaki istenmeyen ve hasere üremesine neden olabilecek otlari temizlediklerini ifade eden Güngör, "Böylece ilaç tüketimini de minimize ediyoruz. Bu da halkimizin daha iyi ortam ve sartlarda yasamlarini sürdürmelerini sagliyor" dedi.

Ayni zamanda menfezleri de temizleyen ekiplerin, yaz boyunca olusabilecek olumsuzluklari en az indirdiklerini vurgulayan Güngör, kirliligin genellikle insan kaynakli oldugunu dile getirdi. Çevre kirliligini en aza indirmek için yapilmasi gerekenleri aktaran Güngör, vatandaslara da çevre temizligine dikkat etmeleri çagrisinda bulundu.

Çevrede görülen olumsuzluklar için vatandaslarin kendilerine ulasabileceklerinin altini çizen Güngör, "Temizlik ve ilaçlama konusunda Alo 185’i aradiklari veya Teksin üzerinden kayit olusturduklari andan itibaren, halkimiza en hizli sekilde ulasiyor ve çözüm üretiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA