Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Göreve Basladi

Türkiye’de 7 kez üst üste seçim kazanarak kirilmasi zor bir rekora imza atan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, binlerce Büyükçekmecelinin katildigi kutlama töreniyle görevine basladi.

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Göreve Basladi
Büyükçekmece Belediye Kent Meydani’ni dolduran Büyükçekmeceliler Baskan Akgün’ün zaferini marslar ve sarkilar esliginde kutladi.

31 Mart Pazar günü yapilan yerel seçimlerde 7’inci kez ipi gögüsleyen Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, yeni dönem görevine baslamadan önce ilk olarak Atatürk Aniti’na çelenk sundu. Istiklal Marsi ve saygi durusunun ardindan belediye binasi gelen Baskan Akgün’ü binlerce Büyükçekmeceli Türk bayraklari ve çiçeklerle karsiladi. Törende konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, basarinin sadece kendisinin degil Büyükçekmece’nin basarisi olduguna dikkat çekerek; “Büyükçekmece ailem yaklasik 6 aydan beri siyaset arenasinda bizimle birlikte omuz omuza yürüdü. Ilçe baskanimiz, ilçe yönetimimiz, kadin kollarimiz, gençlik kollarimiz, gönüllüler, Büyükçekmece ailemiz, kadinlarimiz, çocuklarimiz, gençlerimiz velhasil Büyükçekmece ailemiz basardi. Biz asla ve asla Atatürk’ün göstermis oldugu aydinlik yoldan ayrilmayiz. Biz Atatürk’ün ilke ve inkilaplarinin bekçisiyiz. Biz Cumhuriyetin bekçisiyiz diyerek yolumuza devam etme karari aldik. Büyükçekmece aileme sahsim ve ekibim adina sükranlarimi sunuyorum. Allah memleketimizin ve milletimizin yolunu açik etsin. Allah ülkemizi bu içinde bulundugu sikintilardan kurtarsin. Allah Cumhuriyet trenini yeniden batiya dogru çevirerek o Cumhuriyet trenine tümüyle bu milletin binmesini ve Atatürk’ün aydinlik isiginda yürümeyi nasip etsin.”

“Halkin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz”

Seçim kampanyasi sürecinde halkin ekonomik sikintilarina çare aramaktan projelerini anlatmaya firsat bulmadiklarini, yoksullugun çok derinlestigini kaydeden Baskan Akgün sözlerini söyle sürdürdü; “Millet karar verdi. Anadolu kirmiziya boyandi. Üzerine de ay, yildizi da insallah bu millet tekrar serecektir. Bugüne kadar bu millet sabretti. Israrla mevcut iktidari devam ettirdi ama artik umutlarinin kesildigini görünce umutlarini yitirdiklerini görünce "Biz artik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydinlik yolundan ayrilanlara, Cumhuriyetin degerlerini ve Cumhuriyetin gelecegini, demokrasimizi, demokrasimizin daha güçlenmesini tesis edecek olanlarin pesine takilacagiz. Onlarla omuz omuza yürüyecegiz ve kisa zamanda aydinlik günlere ulasmanin yollarini arayacagiz’’ dediler. Halkin önünde, halkin iradesinin disinda hiçbir güç duramaz. Hani Ekrem Imamoglu yoktu, hani Ekrem Imamoglu gelemeyecekti? Halk dedi ki ‘’806 bin farkla tarihi rekorla ikinci kez makama oturttugumuz Ekrem Imamoglu’nu iktidara ragmen, 1 milyon 250 bin farkla makamina oturtuyoruz. Bu ülkenin önünü hep beraber açacagiz. Hiç kimseye kirginligimiz yok. Bir gerçekten bahsediyorum. Bu Cumhuriyetin yilmaz bekçileri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydinlik yolunda hep birlikte yürüyerek demokrasimizi taçlandiracagiz. Cumhuriyetimizi yükseltecegiz. Bu ülkenin ekonomisini de yükseltecegiz. Belediyelerden baslayan bu yürüyüs ülkenin genel yönetimine yükselecek.”
Kaynak: İHA