Bu Görüntüler Miting Alanindan Degil, Sahur Halayindan Açiklamasi Yüzlerce Kisi Geleneksel Sahur Halayinda Bulustu

Elazig’da Ramazan ayinin 23’üncü gününde Cumhuriyet Meydani’nda bir araya gelen yüzlerce kisi ayni anda halay çekip, çiftetelli oynadi. 7’den 70’e vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Bu Görüntüler Miting Alanindan Degil, Sahur Halayindan Açiklamasi Yüzlerce Kisi Geleneksel Sahur Halayinda Bulustu
Elazig’da her sene oldugu gibi bu sene de Harput Kültür Sanat ve Egitim Dernegi tarafindan 23. sahur halayi etkinligi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinlige yüzlerce vatandas katildi.

Saat 23.23’ü gösterdiginde davul ve klarnetler çalinmaya basladi.

Bir araya gelen yüzlerce vatandas, ayni anda hala çekip çiftetelli oynadi. Uzun halay kuyrugu olusturan vatandaslar mesalelerin altinda renkli görüntüler olusturdu. Etkinligi izlemeye gelen çok sayida vatandas ise telefonlariyla sahur halayini görüntüledi.

Her sene düzenlenen 23. sahur halayini bu sene de düzenledikleri için çok mutlu oldugunu aktaran Elazig Harput Kültür Sanat ve Egitim Dernegi Baskani Hakan Ergün, “Geleneksel olarak 23’üncü halayimizi gerçeklestirdik. Yaslisiyla genciyle hepimiz meydanda toplandik. Bizlere destek veren belediyemize, valiligimize çok tesekkür ederiz. Katilim saglayan Elazig halkimiza da tesekkürlerimizi borç biliriz” dedi.

Etkinlige katilan vatandaslardan Murat Yasar, “23’üncü gecede sahur halatina geldik. Saat 23.23’te güzel bir senlik oldu. Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Millet dik halay oynuyor. Güzel bir program oluyor. Bu tür organizasyonlar hep olsun ki her sene oluyor da. Yogun bir katilim var” diye konustu.

Dernek yöneticilerinden Arif Ünlü ise “Elazig’imizin plakasi olan 23’üncü sahur halayini bu yilda 10’uncusunu kutlamis bulunmaktayiz. Halkimiz seçim yorgunlugundan çikmis olmasina ragmen büyük bir coskuyla katilim sagladilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA