Baskentte Binlerce Vatandas Filistin Için Yürüdü

Ankara Filistin Dayanisma Platformu ve beraberindeki diger sivil toplum kuruluslarinin destekleriyle düzenlenen yürüyüse katilan binlerce vatandas, Filistin’e destek için yürüdü.

Baskentte Binlerce Vatandas Filistin Için Yürüdü
Ankara Filistin Dayanisma Platformu ve beraberindeki diger sivil toplum kuruluslarinin destekleriyle düzenlenen yürüyüse binlerce vatandas katildi.

Israil’in Ramazan ayinda devam eden saldirilarina tepki olarak düzenlenen yürüyüste vatandaslar, Israil aleyhinde sloganlar atarak tekbir getirdi. Yürüyüse Israil’in saldirilari sonucu Gazze’de yaralanan 2 çocuk da tekerlekli sandalyeyle katilarak destek verdi. Teravih namazinin ardindan Kocatepe Camisi’nden yürüyüse baslayan vatandaslar Sihhiye’ye kadar yürüdü ve basin açiklamasinda bulundu.

Ankara Filistin Dayanisma Platformu ve diger sivil toplum kuruluslari adina açiklamalarda bulunan Alparslan Aydar, dün Sifa Hastanesi’nin tekrar bombalandigini belirtti.

Aydar, Cenevre Uluslararasi Insancil Hukuk ve Insan Haklari Akademisi’nin, devlet disi silahli bir gruba katilmak maksadiyla ülkesini veya mutad meskenini terk eden; ideoloji, din veya etnik motivasyona sahip kisileri “yabanci savasçi” olarak tanimladiginin altini çizerek, “Dünyanin dört bir tarafindan gelen ve Gazze’deki vahsete ortak olan binlerce Israil yanlisi savas suçlusu, Gazze’de islenen katliama ortak oluyor ve dünya sadece seyrediyor. Oysa Müslümanlar mazlumlarin yaninda savasmak için Gazze’ye gitse bati dünyasi tarafindan aninda terörist ilan edilecekler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA