Baskan Büyükkiliç, Dilsiz Dostlara Her Daim Sahip Çikiyor

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlari Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada, ’dilsiz dostlar’ diye nitelendirdigi tüm sokak hayvanlarini sahipsiz birakmadiklarini belirtti. Baskan Büyükkiliç, “Can dostlarimizi her zaman sahipleniyor, dilsiz dostlarimiza her türlü imkâni sunmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, Dilsiz Dostlara Her Daim Sahip Çikiyor
4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlari Günü’nde farkindaligi daha çok arttirmanin öneminden bahseden Baskan Büyükkiliç, “Büyüksehir Belediyesi olarak gönül belediyeciligini Kayseri’de hemen hemen her alanda uygulamaya çalisiyoruz. Dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvani açlik, barinma ve iklim sartlariyla mücadele ediyor” dedi.

Büyükkiliç, Dünya Sokak Hayvanlari Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada, sokak hayvanlarina sahip çikmaya devam ettiklerini belirterek, “Kayseri’de sosyal hayatin vazgeçilmez parçasi olan can dostlarimizin yasama haklarinin güvence altina alinmasi ve sehrimizde huzurlu yasamalari için destek olmaya gayret gösteriyoruz. Geride biraktigimiz 5 yilda yarali veya yardima muhtaç hayvanlari barinagimiza getirerek bakimlarini ve tedavilerini gerçeklestirdik. Hayvanlarin asilanmasi, kisirlastirilmasi gibi islemleri de yapiyoruz” diye konustu.

Sokak hayvanlari için hem kediler hem de köpekler için yeni bir hayvan barinagini da kente kazandirdiklarinin altini çizen Baskan Büyükkiliç, “Hem kediler hem de köpekler için yeni, modern ve günün sartlarina uygun ikinci hayvan barinagimiz da hayata geçecek. Ayri ayri hem kedi hem de köpek için hayata geçirilecek yeni tesisimiz, gezdirme alanlari, oyun alanlari, sosyal donatilar, hayvan severler için bekleme salonu, otopark ve kisirlastirma merkezi gibi birçok birimden olusacak” ifadelerini kullandi.

Büyükkiliç, yeni 5 yilda yapacaklarinin arasinda dilsiz dostlari da unutmadigini vurgulayarak, “Bu vesileyle bugüne kadar sehrin can dostlarimiza kucak açan ve dilsiz dostlarimiza duyarli davranan tüm vatandaslarimiza bir kez daha tesekkürlerimi iletiyor, hayvanlara karsi uygulanan siddet ve kötü muamelenin de son bulacagi çok güzel günler görecegimize inaniyorum. Bu kapsamda 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlari Günü’nü dilsiz canlarimiza bir farkindalik olusturmasi adina kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA