Alasehir'de Sorgum Otu Yetistirilmeye Baslandi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yürürlüge konulan "Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP)" kapsaminda hayvancilikta yem ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla çiftçilere yüzde 75 hibe destekli sorgum-sudan otu tohumu verilmeye baslandi.

Alasehir'de Sorgum Otu Yetistirilmeye Baslandi
Hayvancilikta yem ihtiyacinin karsilanmasi ve tarim arazilerinin etkin kullanilmasi amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yürürlüge konulan TAKEP projesi kapsaminda Manisa’nin Alasehir ilçesinde çiftçilere yüzde 75 hibe destekli sorgum otu temin edilmesine baslandi. Hayvancilikta sürdürülebilirlik amaciyla silaj veya otlatilarak kaba yem ihtiyacinin karsilanmasi ve yem girdilerinin düsürülmesi hedeflenen projede ilk hibe destegini Alasehirli çiftçi Yasar Moray aldi.

Alasehirli çiftçi Yasar Moray sordum otu melezi üretiminin yayginlastirilmasi projesi kapsaminda yüzde 25 çiftçi katkisiyla tohumlarini teslim aldi.

Proje hakkinda bilgi veren Alasehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Musa Akkaynak "TAKEP kapsaminda yüzde 75 hibeli yem bitkisi Sorgum Sudan Otu tohumu dagitilmaya basladi.

Projeden faydalanmak isteyen yetistiricilerimizin Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügümüze bas vuruda bulunmalari gerekir. Sorgum Sudan otu melezi yesil ve kuru ot, silo yemi amaciyla yetistirilir. Kuraga ve sicaga dayaniklidir. Yesil ot verimi kuruda 3 ton, suluda 6-7 tondur. Besin degeri zengin, yüksek verimli ve süt verimi için önemli bilesenler içeren bir yem bitkisidir. Süt sigirlarinin beslenmesinde kullanilabilir ve büyük fayda saglamaktadir" dedi.

Kendi hayvanlari için yem bitkileri ürettigini belirten çiftçi Yasar Moray, "Kendi hayvanlarim için kendi yem bitkileri üretiyorum. Hayvanlarimizi dogal olarak besleyip herhangi bir katki maddesi kullanmadan, yetistirip dogal et üretimi yapiyoruz. Arpa, misir silaji, kuru ot ihtiyacimizi kendim yetistirip kendim karsiliyorum. Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan proje kapsaminda verilen destekten faydalanarak, Ilgin Mahallesi’nde bulunan arazilerime Sorgum Sudan otu tohumunu aldim. Kendi arazime ekip yetistirerek hayvanlarimi daha dogal olarak besleyecegim. Arazisi ve imkani olan çiftçilerimizin bu devlet desteginden yararlanarak daha dogal ve daha ekonomik ürün elde etmelerini öneriyorum" dedi.

Kaynak: İHA