Agrotech Ve Joyce Teknoloji'den Türkiye'nin Elektrikli Araç Sektöründe Dev Adim

Türkiye’nin elektrikli araç pazarinda küresel bir dönem baslatan isbirligi, Agrotech Grup ve Joyce Teknoloji tarafindan gerçeklestirildi.

Agrotech Ve Joyce Teknoloji'den Türkiye'nin Elektrikli Araç Sektöründe Dev Adim


Ileri teknolojiyle yeni nesil tarima dayali bir gelecegi insa etme vizyonuyla yola çikan Agrotech Grup, geçtigimiz Kasim ayinda tamamlanan halka arz sürecinin ardindan önemli bir teknolojik yatirim hamlesine daha imza atti.

Yurt içi ve yurt disinda hayata geçirdigi isbirlikleriyle yerli ve milli üretimi destekleyen Agrotech Grup, sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojilere odaklanan Joyce Teknoloji’nin yüzde 75’ini satin alarak büyümesini sürdürüyor.

Istanbul’da düzenlenen lansman toplantisinin ev sahipligini Agrotech Yönetim Kurulu Baskani Hümeyra Gökçen Keskin, Icra Kurulu Baskani Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge Baskani Murat Teksöz ile Agrotech Otomotiv Grup Baskani Bahadir Gören ve Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar CEO’su Eren Efe Erkan yapti.

“Disa bagimliligi sifira indirecek teknolojiler üretiliyor”

Agrotech Yönetim Kurulu Baskani Hümeyra Gökçen Keskin, “Agrotech’in Agro tarafinda vizyon ve misyonumuza uygun yerli ve milli gübre ve salça fabrikalarimizi, sözlesmeli tarim anlasmalarimizi ve son kullaniciya ulasan Hünnap’i bünyemize katarken, Tech tarafinda ise Grid Teknoloji ile dünya çapinda yaptigimiz çok sayida yeni anlasma ve is birliklerini hayata geçirdik. Ülkemizden kazandiklarimizi yine ülkemize yatirmaya devam edecegiz diye bu yola çiktik. Bizimle “Türkiye’nin teknolojik bagimsizligini güçlendirmek ve disa bagimliligini azaltmak” gibi önemli bir vizyonu ve “Gelecegi sekillendirmek” gibi bir misyonu paylasan Joyce Teknoloji artik Agrotech ailesinin bir ferdi. Joyce Teknoloji, Türk mühendisler tarafindan gelistirilen ürünleriyle ülkemizi gururlandiran bir sirket oldu. Joyce Teknoloji ile birlikte gücümüze güç katarken; Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterecek Agrotech USA sirketimizin de kurulus süreçlerini tamamlamis ve Amerika’dan dünyaya teknoloji ihracati için dügmeye basmis durumdayiz. Bu yeni isbirligi de her birlikteligimiz gibi bizler ve ülkemiz adina çok önemli bir kilometre tasi olacak” seklinde konustu.



“Tüm dünyaya Türk teknolojisini pazarlayacagiz”

Türk teknolojisinin önemli yerlere gelecegine deginen Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar Ceo’su Eren Efe Erkan, “Bu yeni nesil teknolojide bizde kritik teknolojiler gelistiriyoruz. Bunlar; elektrik motorlari, batarya enerji sistemleri ve sürücü sistemleri gibi. Birçok elektrikli aracin içindeki kritik parçalari yerlilestirebiliyoruz. Çok kisa zamanda büyük basarilara imza attik. Birlesmis Milletler sürdürülebilir kalkinma programlari dogrultusunda yeni nesil teknoloji evrimine ulasmak için önemli adimlar attik. Burada da ilk defa bir insansiz tarim aracini tanitiyoruz. Biraz sonra da otomobil serüvenimizin tanitimini yapacagiz. Herkese her bütçeye uygun otomobiller üretecegiz. Bunlarin yedek servislerini parçalarini artik biz yapabiliyoruz. Çok önemli bir atilimi bugünden baslatmis olacagiz. Su anda yurtiçindeki birçok devlet destekli prototip araçlarda bizim motorlarimiz ve bataryalarimiz var. Silikon vadisinde kurdugumuz sirketimizle tüm dünyaya Türk teknolojisini pazarlayacagiz. Çin’e alternatif bir ülke Türkiye olacak. Agrotech - Joyce ortakligiyla seri üretime geçmeye baslayacagimiz ürünlerimiz yerli motor batarya ve kontrol sistemlerimizi Amerika üzerinden tüm dünyaya satmaya hazirlaniyoruz. 30 bayi ve servis agimizla Türkiye’nin ayagini yerden kesecegiz” dedi.



“Türkiye için önemli bir günü yasiyoruz”

Türkiye için önemli bir gün oldugunu belirten Agrotech Otomotiv Grup Baskani Bahadir Gören “Biz yalnizca yerli üretimle gelmiyoruz. Ayrica çoklu marka zinciri hedefiyle yola çikiyoruz. Bunun haricinde hem kiralama hem de satis sonrasi hizmetler konusunda bütün otomobilin deger zincirlerinde yer alacak hedefle yola çiktik. Dolayisiyla bu yolda bence Türkiye için önemli bir günü yasiyoruz. Ilk etapta ithalatta yapacagiz ve bu süreçte tabii ki fabrikamizi kuruyor olacagiz. Ardindan bünyemize bir elektrikli ticari araç katacagiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin milli Tesla’si olmak için yola çiktiklarini kaydeden Gören, “Yerli ve milli elektrikli araç, motosiklet, saglik sektörü için gelistirilmis Kar Aslani, tarim için özel tasarlanmis ZIKA (Insansiz Zirai Araç) robotik akilli tarim çözümleri, ileri arama kurtarma teknoloji robotlari ve birçok robotik çözüm gelistiren; dünyada sadece üç ülke tarafindan üretilebilen ve suya dayanikli yerli BLDC Motor, yüzde 100 yerli batarya ve yapay zeka sürücü yazilim çözümlerini gelistiren Joyce Teknoloji, artik Agrotech Grup sirketi olarak yoluna devam edecek” diye konustu.



Ilk araç 29 Ekim’de yollarda olacak

Satin alma karariyla birlikte yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L7 sinifi yerli elektrikli araç çalismalarinin hizlandirilmasi amaçlanirken; üretilecek aracin ise bu yil 29 Ekim’de tarihinde 699 bin TL tüketici fiyati ile öncelikle Türkiye’de satisa sunulmasi amaçlaniyor. Elektrikli araçlarin, insansiz kara araçlarinin, insansiz kurtarma araçlarinin, saglik ve birçok sektöre özellestirilmis elektrik vasitalarin üretim kapasitesinin ise 2024 yili içinde yüzde 400 artirilarak iç piyasa haricinde, 14 farkli ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor. Ar-Ge ve üretim haklari Agrotech’e ait olan BLDC motor teknolojisi ile sadece üretilecek elektrikli araçlar degil; saglik ve savunma sanayi, komuta kontrol merkezleri, deniz araçlari, agir is ve sanayi makineleri, elektrikli ev aletleri gibi 20’nin üzerinde sektörde kullanilan farkli motorlar için üretim yapabilmek adina kapasite artirimi yapilacagi da kaydedildi. Bu kapsamda entegre batarya sistemlerinin de sadece Agrotech çatisi altinda üretilen ürünler için degil; farkli alanlarda kullanilan ürünleri kapsayacagi ve ihracata da yönlendirilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA