Türkiye'nin Ilk Kadin Hacivat Oyuncusunun Sahnedeki Performansi Büyük Ilgi Görüyor

Türkiye’nin Hacivat-Karagöz oyununda ilk kadin Hacivat oyuncusu olan anasinifi ögretmeni 2 çocuk annesi Ayse Gül Küçüksümbül’ün sahne performansi büyük-küçük herkesin begenisini topluyor.

Türkiye'nin Ilk Kadin Hacivat Oyuncusunun Sahnedeki Performansi Büyük Ilgi Görüyor
Karaman Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu’nda anasinifi ögretmeni olan Ayse Gül Küçüksümbül, kendisi gibi ögretmen olan Mustafa Sahin ile birlikte Hacivat olarak 15. sahnesine çikti. Piri Reis Kültür Merkezi’nde Hacivat-Karagöz oyununda Hacivat’i canlandiran Küçüksümbül, salondaki çocuklara neseli dakikalar yasatti. Oyun sonunda Hacivat ve Karagöz ögrencilerle bol bol fotograf çektirdi.

“Hacivat olma serüveni bozuk bir prizle basladi”

18 yillik anasinifi ögretmeni olan Ayse Gül Küçüksümbül, kendisinin Hacivat olmasina giden serüvenin geçtigimiz Ramazan ayindan önce bozuk bir prizle basladigini söyledi.

Daha önceden Hacivat-Karagöz gölge oyununu sinifindaki ögrencilerine yillardir yaptigini anlatan Küçüksümbül, “Yine bir gün ögrencilerime oyunu oynamak için karanlik oda lazim oldu. Okulumuzdaki kütüphaneye çocuklarla birlikte indigimizde priz çalismayarak isiklar yanmadi. En karanlik oda da müdürümüzün odasiydi. Çok tesadüfü bir sekilde oraya çiktik. O sirada da müdür bey yaptigimiz oyunu gördü. O da bu durumu milli egitim müdürümüze aktarmis. Daha sonra Karagöz’ü oynayan ögretmenimiz Mustafa Sahin beni haberlerde görerek, bana Ramazan ayinda eger ona eslik edersem birlikte bir gölge oyunu oynayabilecegimizin davetini gönderdi. Bir pazar günü kendisiyle bulustuk. Ben de ona bunu önce tiyatro olarak sonrasinda da gölge oyunu oynayalim dedim. Bu süreçte tereddüt ve endiselerimiz vardi ve o da bunu kabul etti. Ramazan’da ilk oyunumuza çiktik. Bizim için çok keyifli ve çok stresli bir süreçti. Bu da bizim gölge oyunsuz ilk tiyatro oyunumuz oldu. Izleyen herkesten çok olumlu dönüsler aldik. Aslinda biz de hiç beklemiyorduk böyle olumlu düsünceler olacagini. Özellikle çocuklar çok begendiler ve oynuyorlar. Simdiden bir hayran kitlemiz olustu. Ben de bu durum karsisinda oldukça saskinim. Devami insallah gelir. Çocuklardaki o mutlulugu, o neseyi ve isigi göründe insan bununla kamçilaniyor“ dedi.



“Velimin tavsiyesiyle Karagöz oldum”

Sahnede Karagöz rolünü oynayan sinif ögretmeni Mustafa Sahin ise, “Hacivat ve Karagöz’ü okula geldigimde küçük denemeler yaparak alistim. 10 yil önce bir velimin bana Hacivat-Karagöz sahnesi hediye etmesiyle bu serüven basladi.

Benim en büyük saskinligim, Hacivat’in bir bayan olmasidir. Belki bu durumun da Türkiye’de ilk olmasidir. Çok sükür basardik. Begenildigimizi ve güzel dönüsler aldigimizi görüyoruz. Karaman’da da Hacivat ve Karagöz oyunu yapan yok. Bu da Karaman’imiza bizim bir hediyemiz olsun. Bizim isimiz ögretmenlik oldugu için hep çocuklarla. Küçük çocuklarin bunlari sevecegini zaten biliyorduk. Biz güzel basladik. Insallah bu sekilde devam eder“ diye konustu.

Kaynak: İHA