Ordu'da Büyüksehrin Tarim Makineleri Çalisiyor

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten sehir’ sloganiyla atil tarim arazilerini tarima kazandirmak, kirsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarini arttirmasini saglamak, ürün çesitliligini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi hedefiyle baslattigi tarim yatirimlari kapsaminda olusturulan Tarim Makineleri Parki’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor.

Ordu'da Büyüksehrin Tarim Makineleri Çalisiyor
Çamas ilçesinde findik disinda yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin makine parkindan yararlandi. Sonbahar mevsimi döneminde Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin makineli tohum dikimi imkanindan yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye basladi.

Ekim sürecinde tarim makineleri ve tohum desteginin kendilerini çok rahatlattigini belirten Çamas ilçesi Edirli Mahallesi’nden Mehmet Çamas ile Emre Çamas ve Söken Mahallesi’nden Vedat Çamas, hasat sezonunu da Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin makine ekipmanlari ile kolaylikla yaptiklarini söylediler.

Tarim makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik, hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sagladiklarini dile getiren çiftçiler, tarim makineleri ve tohum destegi dolayisiyla Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emegi geçenlere tesekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA