Kocaeli Sehir Hastanesi Bir Yilda 2 Milyon Hastaya Saglik Hizmeti Sundu

Hizmete basladigi 3 Nisan 2023’ten bugüne 2 milyon hastaya saglik hizmeti sunan Kocaeli Sehir Hastanesi’nin birinci yil dönümü programina katilan Vali Seddar Yavuz, "Saglik turizminde de giderek önemli bir yere geldik. Sehrimizde 52 resmi belgeli saglik kurulusu bulunuyor. Bu her geçen gün artiyor. Inaniyorum ki Kocaeli Sehir Hastanesi bu alanda da önemli gelismeler saglayacaktir" dedi.

Kocaeli Sehir Hastanesi Bir Yilda 2 Milyon Hastaya Saglik Hizmeti Sundu
Kocaeli Sehir Hastanesi’nin birinci yil dönümü yogun katilimla etkinlikle kutlandi. Programda konusan Vali Seddar Yavuz, Kocaeli’ye hizmet etmeninin onuru ve gururunu yasadigini belirterek, "Ben Kocaeli’yi bilim, sanayi, teknoloji üssü, bilisimin, inovasyonun baskenti olarak tanimliyorum. Bu tanimlamayi verilere dayali olarak yapiyorum. Çünkü Kocaeli, orta ve yüksek teknolojileri uygulayan, bunu üreten ve ayni zamanda kullanan, Istanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci ihracat sehridir. Milli otomobilimiz TOGG’un fikri ve sinai mülkiyet hakkinin gelistirildigi, TÜBITAK dahil olmak üzere bilim ile teknolojinin baskenti böylesine bir sehre elbette en güzel hastaneler, en gelismis tibbi cihazlar, alaninda en yetkin hekimlerimizin görev yaptigi sehir hastanesi çok yakisti" dedi.



"Saglik turizminde de giderek önemli bir yere geldik"

Anayasaya göre saglik hizmetinin kamu hizmeti olarak tanimlandigini belirten Vali Yavuz, "Kamu hizmetlerinde vatandas memnuniyetinin saglanmasi en temel hedefimiz. Öncelikle vatandaslarimizin hastalanmalarinin engellenmesi yani koruyucu hekimlik, hastalandiktan sonra tedavilerinin yapilmasi ve bununda düsük maliyetle gerçeklestirilmesi hedeflerimizden bir tanesidir. Bu hedeflerin gerçeklestirilmesinde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde devrim niteliginde birçok yatirim gerçeklestirildi.

Sunu unutmamak gerekir ki ne kadar kaliteli fiziki alan yaparsaniz yapin hizmetin kalitesini ve niteligini, o kurumlarda çalisan insanlar belirler. O yüzden de biz sizlerin özellikle pandemi dahil olmak üzere yapmis oldugunuz fedakarliklari ve bu alanda gösterdiginiz gayreti bir kez daha takdirle alkisliyor, hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Saglik turizminde de giderek önemli bir yere geldik. Sehrimizde 52 resmi belgeli saglik kurulusu bulunuyor. Bu her geçen gün artiyor. Inaniyorum ki Kocaeli Sehir Hastanesi bu alanda da önemli gelismeler saglayacaktir. Kocaeli Sehir Hastanesi’nin hayata geçirilmesi ve hizmetlerin sürdürülmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Toplu hatira fotografi çekimi sonrasi Kocaeli Sehir Hastanesi’nin açilisinin birinci yilina özel fidan dikimi etkinligi ile program sonlandi.

Katilim yogun oldu

Hizmete basladigi 3 Nisan 2023’ten bugüne 2 milyon hastaya saglik hizmeti sunan Kocaeli Sehir Hastanesi’nde gerçeklestirilen yil dönümü etkinligine Vali Seddar Yavuz’un yani sira Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Saglik Bakanligi Saglik Yatirimlari Genel Müdürü Riza Uçan, Vali Yardimcisi Ali Ada, Izmit Kaymakami Yusuf Ziya Çelikkaya, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Il Saglik Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Bahri Elmas, siyasi partilerin temsilcileri, ilgili kurum yetkilileri ve saglik çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA