Atatürk Üniversitesi'nin 3 Projesine Destek

Kültürel ve bilimsel gelenegi, donanimli altyapisi, bünyesinde barindirdigi fakülteler, arastirma merkezleri, enstitüler, meslek yüksekokullari ve alaninda uzman binlerce akademisyeni ile dev bir bilim merkezi olan Atatürk Üniversitesi, ögrencilerine sagladigi kaliteli egitim sayesinde ulusal ve uluslararasi alanda adindan söz ettirmeye devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi'nin 3 Projesine Destek
Bu çerçevede bilim ve teknoloji alaninda önemli basarilara imza atan Atatürk Üniversitesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) 1001 - 100. Yil Çagrisi kapsaminda 3 projesi desteklenmeye layik görüldü.

Çagri kapsaminda Kâzim Karabekir Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adem Peker, Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Nihangül Dastan ve Kâzim Karabekir Egitim Fakültesi Arastirma Görevlisi Dr. Ebru Ocakci yürütücülügünde sunulan projeler desteklendi.

Konuyla ilgili degerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, projelerin Atatürk Üniversitesinin arastirma kapasitesinin ve bilimsel yenilikçilik yaklasiminin güçlü bir kaniti niteliginde oldugunu belirterek, Proje Gelistirme ve Destek Ofisinin, projelerin tasarim ve gelistirme süreçlerine yönelik destegi ve ögretim üyelerinin fikirlerini projeye dönüstürmelerinde danismanlik hizmetleri sundugunu söyledi.



“Atatürk Üniversitesi, Bilim Dünyasina Katkida Bulunmayi Sürdürecektir”

Atatürk Üniversitesi olarak, bu projelerin üniversitedeki arastirma kültürünü daha da ileriye tasiyacagina ve bilimsel çalismalarin görünürlügünü artiracagina inandiklarini aktaran Rektör Çomakli: “Evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji gelistiren, patente dönüstüren ve ürettigi bilimi toplumun yararina kullanan arastirma odakli üniversite olma hedefiyle çalismalarimizi yürütüyoruz. Bu projelerde emegi geçen tüm akademisyenlerimizi ve arastirmacilarimizi tebrik eder, çalismalarinda basarilarinin devamini dileriz. Atatürk Üniversitesi, bilgiyi ilerletmek ve topluma hizmet etmek misyonuyla bilim dünyasina katkida bulunmayi sürdürecektir” ifadelerini kullandi.

Iste Desteklenen Projeler

Prof. Dr. Adem Peker; Siber Izleyici Rolleri Farkindalik Modelinin Gelistirilmesi: Ergenlerin Siber Zorbalik Karsisinda Güçlendirilmesi, Dr. Ögr. Üyesi Nihangül Dastan; Türkiye’nin Kültürel Miras Politikalarinin 100 Yillik Geçmisi, Uluslararasi Karsilastirmali Analizi ve Gelecek Için Öneriler ve Ars. Gör. Dr. Ebru Ocakci; Mekânsal Düsünmeye Yönelik Akilli ve Somut Oyuncaklarin Gelistirilerek Ilkokul Ögrencilerinin Mekânsal Düsünme Becerileri, Problem Çözme Becerileri ve Bilissel Yükleri Üzerindeki Etkilerinin Incelenmesi
Kaynak: İHA