2024 Yili Tarimda Verimlilik Ve Katma Degerin Artirilmasi

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi, 2024 Yili Tarimda Verimlilik ve Katma Degerin Artirilmasi Teknik Destek Programi’ni ilan etti. Program kapsaminda bölgede tarimsal alt yapi, örgütlenme, pazarlama, tanitim ve sürdürülebilirlik basliklarinda uygulanacak projelere toplamda 2 milyon lira destek saglanacak.

2024 Yili Tarimda Verimlilik Ve Katma Degerin Artirilmasi
2024 Yili Tarimda Verimlilik ve Katma Degerin Artirilmasi Teknik Destek Programi kapsaminda Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) tarafindan saglanacak destek ile tarimsal üretimde kurumsal alt yapinin güçlendirilmesi ve tarimsal örgütlenmenin gelistirilmesi, TR82 Bölgesi’ndeki üretici örgütlerin pazarlama ve tanitim alanlarinda güçlendirilmesi ve sürdürülebilir tarimsal üretim ve sanayi yönetiminin saglanmasi amaçlaniyor. TR82 Bölge illeri Kastamonu, Çankiri ve Sinop’ta faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluslara yönelik uygulanacak program kapsaminda yapilacak proje basvurulari 2 Mayis 2024 tarihi itibariyle kabul edilecek. Tarimda Verimlilik ve Katma Degerin Artirilmasi Sonuç Odakli Programi’nin özel amaçlari çerçevesinde hazirlanan programa potansiyel basvuru sahiplerini proje hazirlamaya çagiran KUZKA, 2024 Yili Tarimda Verimlilik ve Katma Degerin Artirilmasi Teknik Destek Programi ile tarim sektörüne toplamda 2 milyon TL büyüklügünde destek saglayacak.

TR82 Bölgesi’nde güçlü, yenilikçi ve sürdürülebilir bir tarim sektörü olusturulmasini önceleyen programdan, Kastamonu, Çankiri, Sinop illerindeki Ticaret ve Sanayi Odalarina kayitli tarimsal üretim yapan isletmeler, il özel idareleri, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri, il ve ilçe tarim ve orman müdürlükleri, belediyeler, meslek odalari ve üst birlikleri, tarimsal amaçli kooperatifler ve üst kuruluslari ile tarimsal amaçli üretici ve yetistirici birlikleri yararlanabilecek. Programa yapilacak proje basvurularinin TR82 Bölgesi’ndeki ihtiyaç duyulan alanlarda kurumsal yönetim ve hizmet kalitesinin artirilmasi ile pazarlama ve üretim kapasitesinin gelistirilmesini amaçlayan egitim ve danismanlik gibi kurumsal nitelikli ve kapasite gelistirici faaliyetlere yönelik hazirlanmasi gerekiyor.

Programdan destek almaya hak kazanan kurum ve kuruluslara KUZKA tarafindan, kurumsal yönetim ve hizmet kalitesinin artirilmasi, pazarlama kapasitelerinin gelistirilmesi, ürün miktar ve kalitesinin artirilmasi, üretilen ürünlerin belgelendirilmesi ve sertifikasyon çalismalari için egitim ve danismanlik destekleri saglanacak.

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan Mayis ve Aralik aylarini kapsayacak sekilde 4 ayri dönemde uygulanacak programin proje basvurulari Kalkinma Ajanslari Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alinacak. Ilk dönem yapilacak proje basvurulari KAYS web sitesi üzerinden üzerinden 28 Haziran 2024 tarihi saat 23.59’a kadar kabul edilecek. Taahhütnamelerin ise en geç 5 Temmuz 2024 tarihinde saat 18.00’e kadar e-imzali veya islak imzali olarak elden veya posta yolu ile Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi’na teslim edilmesi gerekiyor.

Programa belirtilen tarihlerden sonra yapilacak proje basvurulari ve geç teslim edilen taahhütnamelerin KUZKA tarafindan degerlendirmeye alinmayacagi belirtildi.
Kaynak: İHA