Sungurlu'da Vektörel Mücadele Çalismalari Hizlandi

Sungurlu Belediyesi, karasinek ve sivrisinegin en büyük üreme kaynaklari olan hayvan gübrelik alanlarinda ve dere yataklarinda mücadele çalismalarina yogun sekilde devam ediyor.

Sungurlu'da Vektörel Mücadele Çalismalari Hizlandi
Belediye ekiplerince Subat ayindan itibaren devam eden genel ilaçlama çalismalari kapsaminda rögar ve sulak bölgelerde yapilan larva mücadelesinin ardindan aksam ve sabah saatlerinde uçkun mücadelesi yapiliyor. Bunlara ek olarak mesire alani gibi piknik alanlari ile birlikte parklar, çocuk oyun alanlari ve yesil alanlarda da zehirli kenelere karsi ilaçlama yapiliyor. Ekipler, vatandaslardan gelen istek ve sikayetlere de aninda müdahale ediyor.

’Derelerde sivrisinekle mücadele’

Belediye ekipleri, sivrisineklerin üredigi su birikintisi olan yerlerde ve derelerde tablet uygulamasi ile sivrisinekle mücadele çalismasi yapiyor. Sivrisineklerin özellikle durgun su birikintilerinden kaynaklandigini ifade eden yetkililer “Vatandaslarimiz sivrisineklerin olusmamasi için bahçelerinde ve çevrelerinde durgun su birikintilerinin olusmasini engellemelidirler. Bahçede ve balkonda saksi altlarinda kalan su birikintileri sinek olusumunu tetiklemektedir. Hemserilerimizden bu konuda daha hassas olmalarini rica ediyoruz” ifadelerini kullandi.

’Vatandasin destegi önemli’

Kaçak döküm yapilan gübrelik alanlar ve küçük su birikintilerinde binlerce larvanin üreyebilecegine dikkat çeken belediye ekipleri, “Vektörel mücadelede vatandaslarimizin destegi bizim için çok önemli. Yaptigimiz çalismalarla vatandaslarimizin aldigi tedbirler birlesince daha etkili ve daha güzel sonuçlar ortaya çikmaktadir. Hemserilerimiz evsel kati atiklarini çöp posetlerinin agzini kapatarak çöp konteynirina birakip konteynir kapaklarini da kapali tutmalari gerekmektedir. Alinacak bu önlemler vektörel mücadelemize çok önemli katkilar saglayacaktir" denildi.
Kaynak: İHA