Mersin Büyüksehir Belediyesi 'Kardes Sehir Programi' Ile Gençleri Almanya'ya Götürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, ‘uluslararasi kardeslik, uluslar ötesi birlik’ mottosuyla ’Kardes Sehir Ögrenci Degisim Programi’ kapsaminda İçelli gençleri Almanya’ya götürecek.

Mersin Büyüksehir Belediyesi 'Kardes Sehir Programi' Ile Gençleri Almanya'ya Götürüyor
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, İçelli gençlerin degisim programi ile yabanci kültürleri ve cografyalari yerinde görebilmesi ve kalici dostluklar gelistirebilmesi adina yapilan ’Kardes Sehir Ögrenci Degisim Programi’ sayesinde gençler, farkli ülkeler görme firsati yakaliyor. Program kapsaminda bu yaz gençler Almanya’nin Oberhausen kentine gidecek. 3-18 Agustos tarihleri arasinda yapilacak gezi için hazirliklarini titizlikle sürdüren İçel Büyüksehir Belediyesi, basvurulari almayi sürdürüyor. Bilgi almak isteyenler ise ’www.mersin.bel.tr’ ile ’Teksin İçel’ ve ’Alo 185’ üzerinden alabilecek.

“Prensip, iki sehir gençleri arasinda kültürel, sosyal yakinlasma saglamak”

Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Ibrahim Evrim, projeyle alakali bilgi vererek, “Bu Oberhausen kardes kentimizle yaptigimiz bir proje. Bir yil onlar bize geliyorlar, bir yil biz onlara gidiyoruz. Prensip; iki sehir gençleri arasinda kültürel, sosyal yakinlasma saglamak. Iki yil boyunca karsilikli bir tanisma ve yakinlasma vesilesi oluyor. Etkinlikler çok güzel geçiyor. Oberhausen Belediyesi buna çok önem veriyor. Güzel bir proje” dedi.

Benzer projeyi İçel’in diger kardes sehri Kushimoto ile de yaptiklaini kaydeden Evrim, hazirliklarin sürdügünü belirterek, “Çok ciddi bir hazirlik döneminden geçiyoruz. Siki bir yönetmelik var, çocuklari çok titizlikle seçiyoruz. Genel Sekreterimiz Baskanliginda bir üst kurul olusuyor. Onlar çocuklarin dil seviyelerini, temsil kabiliyetlerini inceliyorlar ona göre seçiyoruz. Giden çocuklarin yüzde 30’u kadar da belediye personeli çocuklarina kontenjanimiz var” diye konustu.



“Yakin dostluklar, güzel hikayeler doguyor”

Evrim, yapilan gezilerin çocuklarin kariyer kararlarinda da etkili oldugunu belirterek,“Geçen sene gönderdigimiz kizlarimizdan biri orada yüksek ögrenime basladi.

Böyle çok yakin dostluklar, güzel hikayeler doguyor. Amaç da bu zaten” ifadelerini kullandi.

Programla ilgili dikkat edilmesi gereken konular ise söyle belirtildi; "Veliler, Kardes Sehirler Ögrenci Degisim Programi öncesinde uçak bileti, vize islemleri, seyahat sigortasi gibi ödemeleri kendileri yapacak. Program sirasinda yasanacak saglik sorunlari, seyahat saglik sigortasi kapsaminda degilse, yapilan harcamalar veliler tarafindan karsilanacak. Program, karsilikli agirlama esasina dayali. Programa katilan ögrenci, bir sonraki degisim programinda yurt disindan gelecek olan ögrenciyi agirlamakla yükümlü."
Kaynak: İHA