Kalkinma Yolu Projesi Masaya Yatirildi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, BAE Yatirim Bakani Al Suwaidi ile Istanbul’da bir araya geldi

Kalkinma Yolu Projesi Masaya Yatirildi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohammed Bin Hassan Al Suwaidi ile Istanbul’da yaptiklari görüsmede Kalkinma Yolu Projesi’ni ve iki ülke arasindaki is birliklerini ele aldiklarini belirterek, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde Irak’ta imzalanan dörtlü mutabakatin ardindan görüsmelerimize hiz kesmeden devam ediyoruz. Ilerleyen süreçte yapacagimiz dörtlü bakanlar zirvesinden önce ülkemizi ziyaret eden mevkidasim Birlesik Arap Emirlikleri Bakani Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile verimli bir görüsme gerçeklestirdik” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile Istanbul’da bir araya geldi. Yapilan görüsmede, Kalkinma Yolu ve iki ülke arasindaki is birligine dair atilacak adimlari ele aldiklarini belirten Bakan Uraloglu, “Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile Kalkinma Yolu Projesi’ni verimli bir görüsme gerçeklestirdik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde gerçeklestirdigimiz Irak ziyaretinde imzaladigimiz dörtlü mutabakatin ardindan BAE’li mevkidasim ile bir araya gelerek Kalkinma Yolu konusunda ülkelerimizin yapacagi çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulunduk” diye konustu.

“Bu proje Avrupa ve Asya pazarlari ile baglantiyi saglayacak”

Türkiye’nin ve Birlesik Arap Emirlikleri’nin stratejik konumlari geregi bu projeden daha üst seviyede verim elde etmesi için yapilacak çalismalari degerlendirdiklerinin altini çizen Bakan Uraloglu, “Birlesik Arap Emirlikleri de Kalkinma Yolu Projesi’ni çok önemsiyor. Bu proje Avrupa ve Asya pazarlari ile baglantiyi saglayacak en ekonomik, en güvenli ve en verimli yol” ifadelerini kullandi.

“4’lü bakanlar zirvesi yapacagiz”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde geçtigimiz günlerde Irak’ta Kalkinma Yolu projesine yönelik Birlesik Arap Emirlikleri, Katar ve Irak ile 4’lü mutabakat imzaladiklarini hatirlatan Bakan Uraloglu su sekilde devam etti:

“Irak ile uzun zamandir proje ile ilgili görüsüyorduk. Imzaladigimiz mutabakat ile Birlesik Arap Emirlikleri ve Katar da bu isin içerisine dahil oldu. Birlesik Arap Emirlikleri de hem bu projenin finansmani hem yük temini hem de isletilmesi konusunda büyük katkilar saglayacak. Bu anlamda mevkidasim ile verimli bir toplanti gerçeklestirdik. Önümüzdeki süreçte Birlesik Arap Emirlikleri, Irak ve Katarli mevkidaslarim ile 4’lü bakanlar zirvesi yapacagiz. Kalkinma Yolu projesinde güç birligimizi sürdürecegiz.”

“Küresel ölçekte atacagimiz adimlarla kazan kazan anlayisi çerçevesinde is imkanlarini konustuk”

Görüsmede ayrica Türkiye ile Birlesik Arap Emirlikleri arasindaki ulastirma alanindaki is birliklerini ve yeni is imkanlarini ele aldiklarini da ifade eden Uraloglu, “Mevkidasim ile küresel ölçekte atacagimiz adimlarla kazan kazan anlayisi çerçevesinde is imkanlarini konustuk. Iki ülke arasinda ekonomik ve ticari anlamda atilacak adimlari, karsilikli ticaretin çesitlendirilmesi ve potansiyel is birliklerini etraflica ele aldik” dedi.

Kaynak: İHA