IBB Çukurunda Hayatini Kaybeden Minik Edanur'un Acili Annesi Konustu

Küçükçekmece Menekse’de IBB’nin çalismasi sirasinda olusan su dolu çukura düserek hayatini kaybeden 5 yasindaki minik Edanur’un annesi konustu. Cezaevinden izinli çikan ve solugu Adli Tip Kurumu’nda alan acili anne Nurcan Gezer, "Çocugumu Edirne cezaevinde yanima almak istedim ancak izin vermediler. Cenazeyi alabilmemiz için DNA testi istiyorlar" ifadelerini kullandi.

IBB Çukurunda Hayatini Kaybeden Minik Edanur'un Acili Annesi Konustu
Küçükçekmece Menekse sahilinde dün teyzesi ve akrabalari ile piknige giden 5 yasindaki Edanur Gezer, IBB çalismasi sonucu olusan su dolu çukura düserek hayatini kaybetmisti. Minik Edanur’un cenazesi otopsi islemleri için Adli Tip Kurumu’na getirildi.

Edenur’un anne ve babasinin cezaevinde oldugu ögrenildi. Kizinin ölümü üzerine cezaevinden izinli çikan Bulgaristan vatandasi acili anne Nurcan Gezer, Adli Tip Kurumu’na geldi.

Edirne cezaevinden izinli çiktigini anlatan Nurcan Gezer, "Ben cezaevinde çocugumu yanima almak istedim. ’Bakacak kimsem yok’ dedim ama izin vermediler. Simdi cenazesini almaya geldim. Kizimin babasi Türk vatandasi. Cenazeyi vermek için DNA testi istiyor savcilik. Ben biran önce kizimin cenazesini almak istiyorum" ifadelerini kullandi.

Kizinin teyzesi ile birlikte yasadigini söyleyen Gezer, "Denize piknik alanina gitmisler. Piknik alaninda oynarken çukurun içine düsmüs. Çocugu göremeyince güvenlige gitmisler. Güvenlik görevlileri direk kuyuya bakmaya gitmis. Kardesim direk suya atlamis çocugu kurtarmaya çalismis. Güvenlik hiçbir sey yapmamis. Kizimi en son 1.5 ay Silivri cezaevinde görmüstüm. Edirne’ye nakil olduktan sonra hiç göremedim" seklinde konustu.

Minik Edanur’u su birikintisinden çikartan dayi Selçuk Yasar ise "Böyle bir sey olamaz. Biz adalet istiyorum. Ben atlayip çikardim yegenimi. Güvenlik hiçbir sey yapmadi. Kucagima aldigimda gitmisti. Beni yutuyordu çukur beni içine çekecekti. Orada bu alanin çevrilmesi gerekliydi. Etrafinda hiçbir sey yoktu. Su üstünü kapatmis. Ailesi perisan durumda. Cenazeye kaldiramiyoruz" diye konustu.

Minik Edanur’un kimlik belgesinin bulunmadigi, cenazesinin aileye teslim edilebilmesi için DNA testi sonuçlarinin beklenecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA