Elbistan'da Tarlada Vurularak Ölen Bülent Ögretmenin Ailesi, Fail Ya Da Faillerin Yakalanamamasindan Sikayetçi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde geçtigimiz yil Temmuz ayinda hasat için gittigi tarlada nereden geldigi bilinmeyen bir kursunla vurularak hayatini kaybeden matematik ögretmeni Bülent Koç’un ailesi, fail ya da faillerin hala yakalanamamasina tepki gösterdi. Vurulma aninda olay yerinde bulunan bir kisinin üzerinde barut izine rastlanmasina ragmen kimsenin tutuklanmadigini belirten Koç’un kiz kardesi Zerrin Erman, kendilerine dava süreci hakkinda bilgi verilmedigini de söyledi.

Elbistan'da Tarlada Vurularak Ölen Bülent Ögretmenin Ailesi, Fail Ya Da Faillerin Yakalanamamasindan Sikayetçi
Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde matematik ögretmeni olan ve ayni zamanda çiftçilik yapan 45 yasindaki Bülent Koç, 2023 yili Temmuz ayinda öglen saatlerinde hububat hasadi yaptigi sirada kim tarafindan ateslendigi bilinmeyen silahtan çikan merminin sirtina isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yigilarak olay yerinde hayatini kaybetti. Genç ögretmenin hayatini kaybetmesinin ardindan aylar geçmesine ragmen fail ya da faillerinin bulunamamasina Koç’un ailesi tepki gösterdi.

Bülent Koç’un Almanya’da yasayan ve agabeyinin davasi için sürekli Almanya’dan Türkiye’ye seyahat eden kiz kardesi Zerrin Erman, Bülent Koç’un tarlada vuruldugu esnada yaninda 5 kisinin bulundugunu, 5 kisiden birisi olan H.K.’nin üzerinde yapilan incelemede barut izine rastlandigini fakat olaya iliskin kimsenin tutuklanmadigini ve 5 kisinin de serbest oldugunu iddia etti. Dava süresince kendilerine veya avukatlarina gelismelere iliskin savcilik tarafindan açiklama veya bilgilendirme yapilmadigini iddia eden Zerrin Erman, aradan aylar geçmesine ragmen fail ya da faillerin bulunamamasina tepki gösterdi. Agabeyinin sevilen bir ögretmen oldugunu söyleyen Erman, olayin faili meçhul olarak kalmasini istemediklerini belirtti.

“Agabeyim biçerdöverci tarafindan tarlaya çagiriliyor. Yarim saat içinde vurulma haberi geliyor” diyen Zerrin Erman, “Olay tarlada oluyor. Yaninda 5 kisi bulunuyor. 2’si agabeyimin kendi köylüsü, 3’ü de biçerdöverci. Biçerdöverci agabeyimi hasadi almaya çagiriyor. Agabeyim tarlaya gittiginde biçer tarlada çamurdan dolayi çökmüs. Aslinda agabeyimin tarlasina girilmemis. Ama biçerdöverci tarafindan çagiriliyor. 15 - 20 dakika sonra da vuruldugu haberi geliyor. Vurulma olayi 28 Temmuz’da oluyor. 29 Temmuz’da da, yaninda bulunan 5 kisinin adli tip raporu gelmeden hemen birakilmasi çok enteresan. Önce kaza dediler, domuz kursunu dediler, yorgun kursun dediler. Bize pek bir açiklama yapilmadi. Bizler kardesler olarak 3- 4 ay sonra kendimize gelebildik. Bize adliyeden de jandarma komutanligindan da hiçbir açiklama gelmiyor. Sürekli gidip soruyoruz ‘gizlilik karari’ deyip bizi gönderiyorlar. Avukatlara da açiklama yapmiyorlar. En son adli tip raporu geldiginde, yaninda bulunanlardan bir tanesinin üzerinde barut izi çikiyor. Ve bu kisi hala bu süreye kadar sorusturmaya bile çagirilmiyor. Bizler gidiyoruz ama savci bize hiçbir açiklama yapmiyor, yardimci olmuyor. Bizim canimiz yandi. 22 yillik ögretmen, sevilen bir egitmendi. Bu insan kursunla vuruluyor. Sürecin neden titizlikle incelenip bize açiklamalar yapilarak pesine düsülmüyor? O kisiler neden serbest dolasiyor, neden sorusturmalara çagirilmiyorlar? Ben suçlamak amaciyla demiyorum ama benim agabeyim bu insanlarin yaninda öldürüldü. Açik bir alandi. Kursunun misir tarlasindan geldigini teyit ediyorlar ama kimin yaptigini söylemiyorlar. Bu olayda her sey çok çeliskili” dedi.

Erman, “Gizlilik karari deniyor ve bize açiklama yapilmiyor. Ailesi olarak bize ve avukatlarimiza açiklama yapilmamasinin nedenini ögrenmek istiyoruz. Bu davada birçok avukat var. Neden gizlilik karari oldugunu çözemedik. Çok sevilen bir ögretmendi. Kendi parasiyla kimsesiz çocuklari okutan bir ögretmendi. Bu ögretmenin olayinin faili meçhule çevrilmesini istemiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA