5 Ülkeden 26 Ressam Eserleriyle Ilgaz'i Anlatti Açiklamasi Açilan Sergi Yogun Ilgi Gördü

Çankiri’da 5 ülkeden 26 ressam, türkülere konu olan Ilgaz’i eserleri ile anlatti. Çalistayin ardindan açilan sergi davetlilerden yogun ilgi gördü.

5 Ülkeden 26 Ressam Eserleriyle Ilgaz'i Anlatti Açiklamasi Açilan Sergi Yogun Ilgi Gördü
Çankiri’nin Ilgaz ilçesinde Ilgaz Belediyesi tarafindan ikincisi düzenlenen "Uluslararasi Çankiri Ilgaz Nolana Sanat Çalistayi" Kirgizistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçivan’dan gelen ve Türkiye’den 26 ressamin katilimi ile gerçeklestirildi.

Ilgaz ilçesindeki bir otelde gerçeklestirilen çalistayda, 26 ressam Ilgaz ilçesinin dogal güzelliklerini, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü gözlemledi. Ressamlar daha sonra ilçenin güzelliklerini ön plana çikartan eserler yapti. Çalistayin ardindan düzenlenen sergide sanatçilarin eserleri davetlilerin begenisine sunuldu. Serginin açilisi Çankiri Valisi Mustafa Firat Tasolar, Çankiri Belediye Baskani Ismail Hakki Esen, Ilgaz Kaymakami Burak Yilmaz, Ilgaz Belediye Baskani Mehmed Öztürk, Orta Belediye Baskani Ömer Bezci, Orta Fedarasyon Baskani Saban Can, Ankara Çankiri Dernekler Federasyonu Baskani Adem Can tarafindan yapildi.

Ressam Birsen Çeken ve Aysen Can kordinatörlügünde açilan ergiyi gezen davetliler resimler karsisinda hayran kaldiklarini ifade etti.



“Çankiri halkina bir resim söleni sunduk”

Çalistayda resimlerini sergileyen Ressam Gültekin Serbest, “Ikinci kez Çankiri’nin Ilgaz ilçesine geldim. Bu çalistayda iki adet resim yaptim. Bu resimlerden bir tanesi Ilgaz’da kaldigimiz oteli simgeliyor. Ikinci resimde ise eski Istanbul’u canlandirdim. Bu çalistayda sanatçi arkadaslarimla birlikte çok farkli eserler üreterek Çankiri halkina bir resim söleni sunduk. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

Kaynak: İHA