SUBÜ TÜBITAK Proje Yarismasina Ev Sahipligi Yapti

18’inci TÜBITAK 2204-B Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi Istanbul Asya Bölge Sergisi, SUBÜ ev sahipliginde gerçeklestirildi. 3 gün süren sergi ödül töreni ile son buldu.

SUBÜ TÜBITAK Proje Yarismasina Ev Sahipligi Yapti
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 18’incisi düzenlenen TÜBITAK 2204-B Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi Istanbul Asya Bölge Sergisi’ne ev sahipligi yapti. Istanbul Anadolu Yakasi, Kocaeli, Sakarya ve Düzce sehirlerini kapsayan Istanbul Asya Bölgesi’nde; Biyoloji, Cografya, Degerler Egitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknoloji Tasarim, Türkçe ve Yazilim alanlarinda hazirlanan 957 proje arasindan 102 proje bölge sergisinde 190 ögrenci ve 96 ögretmen yer almaya hak kazandi. SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçeklestirilen serginin açilisina Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, SUBÜ Teknoloji Fakültesi Ögretim Üyesi ve TÜBITAK Istanbul Asya Bölge Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Gökhan Atali, Teknoloji Fakültesi Ögretim Üyesi ve TÜBITAK Istanbul Asya Bölge Koordinatör Yardimcisi Doç. Dr. Kasim Serbest, Sakarya Il Milli Egitim Müdürü Coskun Bakirtas, SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nevzat Mirzeoglu, protokol üyeleri ve yarismaci ögrenciler katildi.

Yarismaci ögrenciler, 3 gün süren bölge sergisinde farkli sehirlerden bin 700’ün üzerindeki ziyaretçiye projelerini tanitma firsati yakaladi. Ögrencilerin bilimsel meraklarini ve arastirma yeteneklerini gelistirmelerine imkan tanimak amaciyla düzenlenen yarismanin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na denk gelen ikinci gününde sergi alanina ziyarette bulunan TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, ögrencilerin sergiledikleri projeleri tek tek inceledi. Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen serginin ödül törenine ise Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Il Milli Egitim Müdürü Coskun Bakirtas ile bölge illerine bagli ilçe milli egitim ve sube müdürleri katildi.

Kaynak: İHA