MSKÜ En Fazla Destek Almaya Hak Kazanan Üniversiteler Arasinda Ikinci Oldu

1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi kapsaminda Mugla Sitki Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 5 proje destek görmeye hak kazandi. MSKÜ böylece ARDEB tarafindan en fazla destek almaya hak kazanan ikinci üniversite oldu.

MSKÜ En Fazla Destek Almaya Hak Kazanan Üniversiteler Arasinda Ikinci Oldu
Cumhuriyetin tarihi, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayi ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayi amaçlayan arastirma projelerini desteklemek üzere; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu Arastirma Destek Programlari Baskanligi (ARDEB) tarafindan yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi kapsaminda açilan ‘Cumhuriyetimizin 100. Yili Özel Çagrisi’na sunulan projelerin bilimsel degerlendirme süreci tamamlandi.

Yapilan degerlendirme sonucunda, 90 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi.

Bu çagri kapsaminda MSKÜ’den de 5 proje destek almaya hak kazandi. MSKÜ ayni zamanda çagri çerçevesinde en fazla destek alan ikinci üniversite oldu. Birinciligi ise 6’sar proje ile Dokuz Eylül Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi paylasti.

MSKÜ’lü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Bayram Coskun, Dr. Ögretim Üyesi Halim Saricaoglu, Prof. Dr. Hülya Elbe, Prof. Dr. Ummuhan Gökovali ve Doç. Dr. Veli Ugur’un yürütücülügünü yaptigi projeler Cumhuriyet’in çok yönlü tarihine isik tutacak.

Prof. Dr. Bayram Coskun’un yürütücülügünü yaptigi ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yilinda Türkiye’de Kültürel Mirasin Korunmasi: Afetlere Direnç ve Perspektif Arayislari’ baslikli proje ile Osmanli Devleti döneminde atilan ilk temeller ile birlikte Cumhuriyetin yüz yilinda yürütülen kültürel mirasin korunmasi çalismalarinin hukuki ve idari boyutlariyla birlikte incelenmesi ve gelecek perspektifi olusturulmasi amaçlaniyor.

Doç. Dr. Veli Ugur’un yürütücülügündeki ‘Muhalif Söylemden Muktedir Kimlige Islamci Romanin Dönüsümü’ projesi ise 2002 yili itibariyle yazilan romanlarin bir önceki nesil Islamci romanlardan muhalif söylem, vurguladiklari sosyo-kültürel pratikler, roman kisilerinin ve temalarinin seçimi gibi basliklarda analiz edilecek olan farkliliklarinin belirlenmesini kapsiyor.

Prof. Dr. Hülya Elbe’ nin yürütücüsü oldugu ‘Tip Fakültesi Perspektifinden Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Resim Sanatinda Ikonodiagnoz ve Görsel Düsünme Stratejileri: Kültürel Mirasin Izinde’ baslikli proje de Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk resim sanatina ait eserlerin MSKÜ Tip Fakültesi ögrencilerinin görsel düsünme stratejileri (VTS) oturumlarinda kullanilmasi ile tip ve resim sanati arasinda köprü kurulmasini amaçliyor.

Dr. Ögretim Üyesi Halim Saricaoglu’nun yürütücüsü oldugu ‘360 Videolar: Sinav Kaygisi Üzerindeki Etkisinin Psikofizyolojik Incelenmesi’ baslikli proje ile Prof. Dr. Ummuhan Gökovali’nin yürütücülügünü yaptigi ‘Karaçali Köyünden Modern Dalaman’a (Seka Dalaman Isletmesinin Dönüstüren Etkisi)’ projesi de 1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi kapsaminda basarili bulunarak destek almaya hak kazandi.
Kaynak: İHA