Mahalle Mutfaklari'nda 3 Çesit Yemek 10 TL

İçel Büyüksehir Belediyesi, Mahalle Mutfaklari projesiyle 3 çesit yemegi 10 TL’den vatandaslara sunmaya devam ediyor.

Mahalle Mutfaklari'nda 3 Çesit Yemek 10 TL
Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde 2020 yilinin Temmuz ayinda hayata geçirilerek yayginlastirilan hizmete vatandaslar ilgi gösteriyor. Ekonomik sikinti yasayan veya yemek yapamayan vatandaslar ile özellikle üniversite ögrencileri için baslatilan uygulama çerçevesinde 48 noktada faaliyete geçirilen Mahalle Mutfaklari sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaslarin evine 3 çesit sicak yemek 10 TL’ye giriyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Hizmet Uzmani olarak görev yapan Yasemin Özbek, yaklasik 4 yilda 48 noktada kurulan mahalle mutfaklarinda, 10 TL gibi sembolik ücret karsiliginda 3 çesit yemegi ihtiyaç sahiplerine ulastirdiklarini belirtti.

Özbek, "Yaklasik 4 yil içinde 2,5 milyon yemegi, ihtiyaç sahiplerine ulastirdik" dedi.

Mahalle Mutfaklari’ndan faydalanan vatandaslardan Mükerrem Torun, "Çok güzel yemekler çikiyor. Isteriz ki her mahalleye kurulsun. Buradan 30 liraya yemek aliyorum, 3-4 kisi doyuyoruz" diye konustu.

Sahika Gözükizil da engelli birey olarak bu tür hizmetlerden duydugu memnuniyetini dile getirirken, Murat Gezer ise "Proje sayesinde mutfak masraflarim azaldi" diye konustu.

Kaynak: İHA