Hisarcik'ta Seydi Resul Türbesi Için Geleneksel Gözleme Hayri

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi Sehitler Mahallesi’nde hayirseverlerin katkilariyla Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi için geleneksel hayir etkinligi gerçeklestirildi.

Hisarcik'ta Seydi Resul Türbesi Için Geleneksel Gözleme Hayri
Sehitler Mahallesi Muhtarligi tarafindan organize edilen geleneksel Seydi Resul Türbesi gözleme hayri için hayirsever kadinlar sabah erken saatlerden itibaren Seydi Resul Türbesi önünde bir araya geldi. Hayirseverlerin getirdigi un ve yagdan yapilan gözlemeler kurulan saclarda imece usulü pisirerek ilçe halkina dagitildi. Ayrica gözlemeler cami cemaatinin almasi için ilçe merkezindeki tüm cami girislerine birakildi.

Gözleme yapan kadinlari ziyaret eden Kaymakam Ismail Tosun, Belediye Baskani Mustafa Demirtas bir süre kadinlarla sohbet ederek özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

Kaymakam Ismail Tosun, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Alperen Korkut ve Ilçe Emniyet Amiri Ayhan Istik ile beraber Seydi Resul Türbesini ziyaret eden Belediye Baskani Mustafa Demirtas, Sehitler Mahallesi’nde çok eski dönemlerden bu yana düzenlenen ve düzenlenmeye devam eden kadim adetlerden bir tanesinin Seydi Resul Türbesi hayri oldugunu söyledi.



Baskan Demirtas, "Sehitler Mahallesi’nde çok eski tarihlerden bu güne kadar sürdürülen türbe hayrini daha önce mahalle muhtarimiz halka duyurulmak, hayirsever halkimizda bu etkinlige basta un ve yag olmak üzere katkida bulunmaktadirlar. Hayrin yapilacagi gün türbe önünde bir araya gelen hayirsever kadinlarimiz yasli teyzelerimiz nezaretinde gün boyu gözleme pisirmekte, pisen gözlemeler halka ve cami cemaatine ikram edilmektedir. Bu güzel hayrin bugüne kadar sürmesine sebep olan herkesten Allah razi olsun” dedi.

Seydi Resul Türbesi’nin ilçenin sosyal, dini ve iktisadi hayatini belirleyici yerlerinden oldugunu, çok eski dönemlerde kurulan Seydi Resul Tekkesinin o zamanlar ihtiyaç sahipleri ile yolculara hizmet verdigini söyleyen Sehitler Mahallesi Muhtari Mehmet Özkan, hayir etkinligine katkida bulunan herkese tesekkür etti.

“Seydi Resul Kimdir?”

Seydi Resul bir Ahi Beyi ve Bektasi Seyhi’dir. Ilk olarak Kütahya Altintas ilçesine bagli Beskaris Köyü’nde tekke kurmus, ardindan Germiyan kuvvetleri ile Hisarcik ve çevresindeki yerlesim yerlerinin fethine katilmistir. Topraklarin ele geçmesinin ardindan arazilerin bir kismi kendisi ve arkadaslarina temlik edilmistir. O da buraya bir tekke insa ederek mezkur arazileri tekkenin isletilmesi maksadiyla vakfetmistir.
Kaynak: İHA