BOTAS'in Boru Hatlarini Koruma Tatbikati Yapildi

Zonguldak’ta jandarma ekiplerince BOTAS’a ait boru hatlari ve diger tesislere yönelik ’kritik tesis önleme ve müdahale plani’ kapsaminda tatbikat yapildi.

BOTAS'in Boru Hatlarini Koruma Tatbikati Yapildi
Jandarma Genel Komutanligi ve BOTAS Genel Müdürlügü arasindaki protokol kapsaminda yurt genelinde koruma hizmeti verilen BOTAS’a ait boru hatlari ve diger tesislere yönelik tatbikat gerçeklestirildi.

Zonguldak Il Jandarma Komutanligi; Filyos beldesinde bulunan Bati Karadeniz Ana Ölçüm Istasyonunda ‘Kritik Tesis Önleme ve Müdahale Plani’ kapsaminda senaryo içerigi dogrultusunda yaptigi tatbikati basariyla tamamladi.

Tatbikatta 2 zirhli asayis araç, 1 TOMA, 1 bomba arama köpegi, 1 KARKÖR (jammer) araç, 1 OYI timi, 1 jandarma asayis koordinasyon timi, 3 jandarma asayis timi, 1 trafik jandarma timi, 1 ambulans ve 1 itfaiye araci ile 44 personel senaryo geregi süpheli paket ihbari üzerine harekete geçti. Ekiplerin istenilen standartlar içerisinde ihbar mahallinde yerlerini aldiklari görüldü.

Tatbikat sonrasinda katilan tüm ekiplerle faaliyet sonu degerlendirmesi yapilarak tatbikat sorunsuz olarak tamamlandi. Zonguldak Il Jandarma Komutanligi’nin sorumluluk bölgesindeki tüm ekonomik ve stratejik öneme haiz tesislerin hassasiyetle korunmasina ve önleyici tedbirlerin alinmasina devam edilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA