Bafra'da Basibos Köpek Dehseti Açiklamasi 12 Buzagi Ve 1 Kuzu Telef Oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde bir ahirda 12 süt buzagisi ve 1 kuzu telef edilmis halde bulundu. Hayvanlarin sahibi, buzagilari ve kuzuyu basibos köpeklerin telef ettigini belirterek, Bafra Belediyesinden sikayetçi oldugunu söyledi.

Bafra'da Basibos Köpek Dehseti Açiklamasi 12 Buzagi Ve 1 Kuzu Telef Oldu
Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Irfan Boz’a ait ahirda meydana geldi. Hayvan sahibinin iddiasina göre, ahirda bulunan 16 süt buzagisindan 12’si ve 1 tane kuzu basibos köpekler tarafindan telef edildi. Buzagilarin sahibi Irfan Boz, "Ben sokak köpekleri için defaatle Bafra Belediyesini aradim ve problemi yetkililere ilettim. Bir türlü gelip de bu sokak köpeklerini toplayamadilar. Bizim Bafra Belediyesi bu konuyla ilgilenmiyor. 12 tane buzagimizi telef ettiler. Bu hayvanlar bizim milli servetimiz. Yazik günah degil mi? Biz hayvancilik yapiyoruz. Memleketimizde zaten hayvan kitligi var. Iste bu sekilde de sokak köpekleri hayvanlarimizi telef ediyorlar. Geçen yil gene köpekler bizim bir arkadasin 12 tane buzagisini telef etti. Buna bir önlem alinmasi lazim. Geçen gün iki komsumuza saldirdi bu köpekler. Yine aradim gelip de ilgilenen olmadi. Belediye baskanimizdan ve temizlik isleri müdüründen sikayetçiyiz" dedi.



"Belediyeye dava açtik"

25 Eylül 2023 tarihinde yine Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 12 süt buzagisi köpekler tarafindan telef edilen Ramazan Çakmak ise, "Belediyeye dava açtik ve davamiz devam ediyor. Belediye bu basibos köpeklerle ilgili bir önlem alamiyor. Bizim asagi yukari 300- 400 bin liralik bir sermayemiz var. Su hayvanlar Türkiye’nin her tarafina gidiyor. Bu vakalarin bu sekilde büyümesi, artmasi burada sorumsuzlugun belediyeye ait oldugunu herkes biliyor. Ben bu hayvanlari arabaya yükleyip de belediyenin önüne bosatsam ben suçlu olurum. Veya bir hayvani vursak, zehirlesek bu sefer suçlu duruma düsecegiz. Biz bu ülkede yasamayacagiz da nerede yasayacagiz. Bu sorumsuzlugun suçlusu biz miyiz? Ben belediyeden bir sey istemiyorum, sonuçta bu mallar arkadasimin mallari ama benim basima geldigi için ben yardimci oluyorum. Sayet böyle bir sorumsuzluk yasanacaksa biz kendi basimizin çaresine bakariz. Biz burada kimseye meydan okumuyoruz. Burada bir sikinti, sorun ve maddi zarar var. Burada vatandasin magduriyetini gidermek gerekir. Biz bu sorunumuzu dile getiriyoruz. Bunu bize niye yasatiyorlar anlayamiyoruz" ifadelerini kullandi.

Ihbar üzerine jandarma ekipleri olayla inceleme baslatti.

Baskan Kiliç: "Gereken yapilir"

Bafra Belediye baskani Hamit Kiliç ise iddialarla ilgili sunlari söyledi:

"Konuyla ilgili bir bilgim yok. Burada yetkili arkadaslar var. Konuyu inceleyip, geregini yaparlar. Ne gerekiyorsa yapilir. Suç varsa cezasi çekilir, yoksa karsi taraf bos yere sikayet etmis olur."
Kaynak: İHA