AK Partili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Kalici Konutlar Için Kuralar Devam Edecek'

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapimi tamamlanan kalici konutlarin peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin sürecegini kaydetti.

AK Partili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Kalici Konutlar Için Kuralar Devam Edecek'
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberinde AK Parti Il Baskan Yardimci Çigdem Karaaslan, Il Yönetim Kurulu Üyesi Suat Karli ile birlikte Battalgazi ilçesi Tandogan Mahallesi’nde bulunan MEDICANA Konteyner Kenti ziyaret ederek vatandaslarin sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaslarin taleplerini karsilamak üzere ilgili kurum yetkilileri ile anlik görüsmeler de yapan Ölmeztoprak, kalici konut ve isyerleri için çalismalarin ise hiz kesmeden devam ettigini belirtti.



“Hemserilerimizle tek tek görüsüyoruz”

Kent geleninde bulunan 74 ayri konteyner kentte kalan vatandaslarin kalici konutlarina kavusuncaya kadar çalismalarin araliksiz sürecegini ifade eden Ölmeztoprak, ”Medicana Konteyner kentimizdeyiz. Hemserilerimizle elimizden geldigince tek tek görüsüp talepleri, sorunlari, varsa sikintilari ve istekleri ile alakali görüsmeleri gerçeklestirip aninda bürokrasimizle görüsüyor ve anlik yönlendirmeleri yapiyoruz. Kalici konutlar ile is yerleri konusunda ise gerekli adimlar atildigini ve 2024 yili sonlarina dogru çok büyük oranda bir memnuniyetin saglayabilecegimiz ölçekte yürüttügümüzü de ifade diyoruz" dedi.



“Konteynerlerde kalan bin 604 kisiye anahtar teslimi yapildi”

Malatya’da konteyner kentlerde kalan toplam kisi sayisinin 117 bin 667 oldugunu belirten Ölmeztoprak, “Malatya’mizda 74 ayri konteyner kentlerimizde kalan kisi sayisi 117 bin 667. Bu sayida kalici konut teslimi yapilan bin 604 kisi. Insallah devam eden süreçte bu sayi yil sonunda çok daha yüksek rakamlara ulasacaktir. Diger taraftan konteyner kentlerde kalan vatandaslarimiza toplamda 10 bin 903 Esen kart dagitimi da yapilmistir. Kalici konutlardaki kuralar ise konutlar tamamlandikça peyderpey sürecektir. Vatandaslarimizin sabirlari için tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu
Kaynak: İHA