Trafik Kazasinda Sehit Olan Polis Memuru Için Istanbul Emniyetinde Tören Düzenlendi

Ümraniye’de görevi sirasinda kullandigi motosikletle geçirdigi trafik kazasi sonucu agir yarali olarak kaldirildigi hastanede sehit olan polis memuru Emrah Büke için Istanbul Emniyet Müdürlügü’nde tören düzenlendi. Törene katilan acili anne Nuran Büke’nin ayakta durmakta güçlük çektigi görüldü.

Trafik Kazasinda Sehit Olan Polis Memuru Için Istanbul Emniyetinde Tören Düzenlendi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü kadrosunda görevli Polis Memuru Emrah Büke (25), dün görev esnasinda, Ümraniye’de motosikletle seyir halindeyken trafik kazasi geçirmis, agir yarali olarak kaldirildigi Ümraniye Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit olmustu.

2023 yilinda Balikesir Polis Meslek Egitim Merkezi’nden mezun olan ve 23 Aralik 2023 yilinda emniyet teskilatina baslayan ve dün görevi basinda sehit olan polis için Istanbul Emniyet Müdürlügü’nün Vatan Yerleskesi’nde tören düzenlendi.

Törene Istanbul Valisi Davut Gül, Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas, Istanbul Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Il Jandarma Komutani Yusuf Kenan Topçu, 3. Kolordu Komutani Korgeneral Sezai Öztürk, Sahil Güvenlik Marmara ve Bogazlar Bölge Komutani Tugamiral Tayfun Pasaoglu, Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclis Baskanvekili Nuri Aslan, Teftis Kurulu Bölge Baskani Erkin Adalar, sehidin annesi Nuran Büke, babasi Erdal Büke, aile yakinlari ile sehidin meslektaslari katildi.

Törene katilan acili anne Nuran Büke’nin ayakta durmakta güçlük çektigi görüldü.

Il Emniyet Müdürü Aktas, sehit polisin özgeçmisi ile ilgili bilgilerin yer aldigi kisa bir konusma yapti. Aktas, “Sehidimiz aramizdan zamansiz ayrilmasi, basta çok degerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüstür. Milletimiz ve devletimizin bekasi ugruna canini hiçe sayarak ölüme kosan ve görevini laikiyle yapmis olmanin huzuru içerisinde canlarini feda eden kahraman sehitlerimiz; sizler bu aziz vatanin teminatisiniz. Manevi varliginizdan güç alan polis teskilatimiz, sizlerin fedakarligi sayesinde ilelebet payidar kalacaktir” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan helallik istendi, dualar yapildi. Sehit polis memuru Emrah Büke, alinan helalligin ardindan topraga verilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi. Büke, Konya’nin Eregli ilçesine bagli Kamislikuyu Köyünde bugün kilinacak ikindi namazinin ardindan aile kabristaninda topraga verilecek.

Emniyet teskilatina geçen yilin Aralik ayinda giren Sehit polis memuru Emrah Büke, 4 ayi askin süreden bu yana Istanbul Trafik Denetleme Sube Müdürlügü’nde görev yapiyordu. Kisa süre önce polis meslegine baslayan Büke, Istanbul Ümraniye’de görevi sirasinda geçirdigi trafik kazasinda agir yaralanmis ve kaldirildigi hastanede ayni gün sehit düsmüstü.
Kaynak: İHA