Terör Örgütü PKK Avrupa'nin Basina Bela Oldu

PKK/KCK’li terörist ve sempatizanlari, çikardiklari siddet olaylari ile Avrupa ülkelerinin basina bela oldu.

Terör Örgütü PKK Avrupa'nin Basina Bela Oldu
Geçtigimiz günlerde basina yansiyan habere göre, Belçika ve Fransa’da es zamanli gerçeklestirilen operasyon sonucu 8 PKK/KCK’li gözaltina alindi. 8 kisiye yöneltilen suçlar, ‘terör eylemleri hazirlamak ya da finanse etmek, bir terör örgütünü finanse etmek için para sizdirmak veya sizdirmaya tesebbüs etmek için komplo kurmak’ olarak açiklandi. Belçika polisinin PKK/KCK’nin Belçika merkezli Sterk TV ve Medya Haber TV kanallarinin stüdyolarina düzenledigi operasyonda doküman ve teknik malzemelere el konuldu. Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, es zamanli olarak Fransa’da da PKK/KCK’ya müzahir Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne ve üyelerin evlerine operasyon düzenlendi.

Söz konusu operasyonun örgüte karsi Avrupa ülkelerinin attigi adimlarin somutlasmasi açisindan önem arz ettigi belirtildi.

Avrupa’da PKK/KCK yapilanmasi nasil çogaldi?

Avrupa, PKK/KCK tarafindan Türkiye’ye karsi stratejik bir cephe olarak görülmekle birlikte lojistik, finansman ve kadro temini için önemli alanlardan biri. Avrupa’da örgütün bu yapisinin olusmasinda AB ülkelerinin sessiz kalarak, yer yer destek oldugu ifade ediliyor. PKK/KCK, Avrupa Birligi ülkelerinde terör örgütleri listesinde yer aliyor.

Kürtlerin sözde ezilen halk olarak yaptiklari algi politikasi ve AB’deki ilgili kurum ve kuruluslar ile siyasi çevreler içinde olusturulan diplomasi Avrupa kamuoyunda karsilik bulurken, AB’ye üye birçok ülkenin örgüte karsi gerekli adimlari atmamasi da örgütün Avrupa’da sesinin yükselmesinde ve daha cüretkâr davranabilmesinde etkili oldu.

Avrupa’da artan PKK/KCK siddeti

PKK/KCK, propaganda faaliyetlerini daha çok Avrupa’da Kürt nüfusunun yogun oldugu Almanya, Fransa, Avusturya, Isviçre ve Hollanda gibi ülkeler ile örgütün faaliyetlerinin merkezi olmasi sebebi ile Belçika’da gerçeklestiriyor. Bununla birlikte Avrupa’da genis bir alana yayilmis olmanin verdigi avantaj da her eylem ve etkinlikte kullaniliyor. Avrupa sinirlari içinde düzenledikleri eylemler sirasinda ivedi bir sekilde organize olup, siddet içeren girisimlerde bulunabilen örgüt üyeleri, güvenlik güçleri ile çatisip çevreye zarar verebiliyor. Tüm bunlara Avrupa makamlari tarafindan göz yumulurken, ancak son zamanlarda PKK/KCK yüzünden artan siddet olaylari Avrupa ülkelerine bile “dur” dedirtti.

Avrupa makamlarindan PKK/KCK’ya karsi tepkiler artti

Belçika’da yasanan PKK/KCK’nin kizistirdigi son olaylar ve bu olaylarin diger Avrupa ülkelerine de sirayet etmesi ile Avrupa ülkeleri, görmezden geldikleri PKK/KCK siddetine karsi adim atmaya basladi.

Özellikle Belçika’da Türk kökenli nüfusa yönelik siddet olaylarinin artmasi, bu olaylarda güvenlik güçlerinin yetersiz kalmasi, PKK/KCK’ya müzahir basin organlarinda manipülatif haberlerin yapilmasi Avrupa vatandaslarinin da tepkisine neden oldu. PKK/KCK’nin asil hedefindeki Türkler ise Türk siyasetçilerinin telkinleri ile sakinliklerini hep koruyarak, siddet olaylarindan kaçinmaya çalisti.

Olaylarin artmasi sonucu Belçika Basbakani Alexander De Croo yaptigi basin açiklamasinda, “PKK/KCK lehine gösteriler kabul edilemez. Belçika’da fikir özgürlügü garanti altindadir ancak terör örgütü PKK/KCK lehine ifadelere tolerans gösterilemez. Zira Kürt sorununa sempati duymak farkli bir seydir” ifadelerini kullandi.

Belçika Federal Adalet Bakani Paul Van Tigchelt’ten de benzer bir açiklama geldi. Van Tigchelt, “Belçika için PKK/KCK, açik sekilde bir terör örgütü olarak kabul edilmektedir. Bu kirmizi çizgimizdir. Bu baglamda PKK/KCK’nin Belçika’daki faaliyetleri kabul edilemez” dedi.



Avrupa, PKK/KCK siddetinin giderek artmasindan endise ediyor

Belçika’da yasanan olaylardan sonra Avrupa makamlari PKK/KCK sempatizanlari nedeni ile siddet olaylarinin artmasindan endise ediyor. Örgüte müzahir basin-yayin organlarinda yasanan siddet olaylarinin islenme sekli ile Avrupa’daki örgüt yandaslarini siddete tesvik etmesi tedirginligi de artti. Bu yayinlar yüzünden özellikle örgüte müzahir genç kesimin zaman zaman siddet içerikli eylemlere basvurmasindan korkuluyor.

PKK/KCK, Avrupali gençlerden örgüte adam devsiriyor

Türkiye’de geçmiste oldugu kadar kolay kadro bulaman PKK/KCK, Avrupa’da Türk milliyetçileri ile Kürtlerin çatismasini ön plana çikararak gençlerden kadro temin edebilmek için bir zemin olusturuyor. Kürt gençleri militarize eden örgüt, olaylara karisan ve adli yaptirim uygulanacak Kürt gençlerini örgüte siginabilecegi vaadiyle kandiriyor. Türkiye’den uzak ve PKK/KCK gerçeginden habersiz Kürt gençlerini politize eden örgüt, “örgütsel bilinç” kazandirmaya çalisiyor.
Kaynak: İHA