Örnek Davranisiyla Begeni Toplayan Liseli Gence Baskan Altay'dan Bisiklet

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, kavsaktaki ters dönen güzergah tabelasini uzun ugraslar sonucu düzelten 17 yasindaki liseli Yusuf Dagtas’a bisiklet hediye etti.

Örnek Davranisiyla Begeni Toplayan Liseli Gence Baskan Altay'dan Bisiklet
Konya Otogar Kavsagi’ndaki önemli yerleri gösteren güzergah tabelasinin düsmesine kayitsiz kalmayarak uzun ugraslar sonucu tabelayi düzelten 17 yasindaki Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencisi Yusuf Dagtas’in, bir vatandas tarafindan kayda alinan görüntüleri sosyal medyada büyük begeni topladi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, görüntüleri izledikten sonra sosyal medya hesabindan, “Güzel insanlar her yerde farkini gösterir. Uzun ugras sonunda trafik isaretini düzelten genç arkadasimizi ariyorum. Elden ele yayalim, bulalim, biz de küçük bir sürpriz yapalim. Video için Mehmet Bey’e tesekkürler” paylasiminda bulundu. Sosyal medya araciligiyla ulastigi duyarli gençle bir araya gelerek sergiledigi örnek davranistan dolayi tesekkür eden Baskan Altay, gence bisiklet ve Konyaspor formasi hediye etti. Baskan Altay, her zaman sehirleri imar ederken, nesilleri de ihya etme gayretiyle çalistiklarini ifade ederek, “Allah sayinizi artirsin” dedi.



“Iyilik yaptim, denize attim”

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencisi Yusuf Dagtas da Baskan Altay’a ilgisi ve hediyeleri için tesekkür ederek sunlari söyledi:

“Okuldan eve giderken her zaman kullandigim yoldaki bir tabelanin egik oldugunu fark ettim. Düzeltebilecegimi düsünerek yanina gittim, çabalarim sonucunda düzelttim. Yoldan geçen bir abimiz de bunu görüp videosunu çekmis. En son giderken bana tesekkür etti. Ben de ‘vazifemizdir’ diyerek karsilik verdim. Daha sonra bu görüntü sosyal medyada paylasilmis. Baskanim da bu videoyu görerek bana ulasti. Bizi davet etti, biz de geldik. Sag olsun baskanim bizi agirladi, bir tesekkür hediyesi verdi. Ben bu iyiligi hiçbir karsilik beklemeden tamamen cani gönülden yaptim. Büyüklerimiz bize gördügümüz her tasi yoldan almamizi söyledi.

Biz de gördügümüz her eksikligi elimizden geldigi kadar düzeltmeye gayret ettik. ‘Iyilik yap, denize at’ derler. Dedikleri gibi iyilik yaptim, denize attim."

Olaydan sonra eve döndügünde videoyu gördügünü, arkadaslarinin kendisine ulastigini ifade eden Dagtas, “Herkes bana ‘Yusuf nasil oldu? Bir anlat’ diyordu. Anlattim. Gelen tepkiler de güzeldi. Baskanimla görüstügümde de bu davranislarimi devam ettirecegimi ilettim” dedi

"Evladimizla gurur duyuyoruz"

Yusuf Dagtas’in babasi Mehmet Akif Dagtas, “Normalde herkesin yapmasi gereken bir hareketi Yusuf da yapti. Iyiligin yayilmasina vesile oldugu için evladimizla gurur duyuyoruz. Yusuf’un bu örnek davranisini ödüllendirdigi için Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Düzyol da, “Ögrencimizi bu davranisindan dolayi tebrik ediyoruz. Herkesin yapmasi gereken bir davranis. Ugur baskanimiza da tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA