MAGINDER, Kentteki Çalismalarin Hizlandirilmasini Istiyor

Malatya Girisimci Is Insanlari Dernegi (MAGINDER) olarak her süreçte Malatya’nin yaninda yer aldiklarini belirten Baskan Salih Karademir, her zaman sorunlari dile getirerek çözüm yollarinin bulunmasi adina gerekli adimlari attiklarini söyledi.

MAGINDER, Kentteki Çalismalarin Hizlandirilmasini Istiyor
6 Subat depremlerinin üzerinden yaklasik 15 ay gibi bir süre geçtigini ifade eden Baskan Karademir, 31 Mart’ta gerçeklestirilen yerel seçim sonuçlarina degindi. Seçimlerin üzerinden 26 gün geçtigini ifade eden Karademir, “Belediye baskanlarimiza öncelikle MAGINDER ailesi olarak hayirli olsun diyoruz” dedi.

Malatya’da bugün en büyük sorunlardan birinin imar sorunu oldugunu da dile getiren Karademir, “Malatya’da su an yerinde dönüsümlerle ilgili, rezerv alanlarla ilgili ve imar noktasinda belediye baskanlarimizin hizli bir sekilde adim atmasini bekliyoruz. Çünkü bugün Adiyaman’da seçimden önce 3-4 ay öncesinden rezerv alanlarin tamaminin ihalesi yapilmis tamami da bugün itibari ile de devam etmektedir. Yine ayni sekilde Adiyaman’dan örnek verecek olursak yerinde dönüsümler yine 3-4 ay öncesinden basladi, su an yerinde dönüsüm projeleri devam etmektedir. Oradaki vatandaslar yerinde dönüsümden faydalanip insaatlarini tamamlama noktasina gelmis bulunmaktadir. Ayni sekilde TOKI bugün Adiyaman’da yil sonuna kadar toplamda 36 bin konut ihalesi yapacagi ve 20 bin konutu yil sonuna kadar teslim edeceklerdir. Ama biz Malatya olarak su an çok gerideyiz. Yerinde dönüsümler ile ilgili baslayan hiçbir projemiz yok. Yine ayni sekilde rezerv alanlarimizin hiçbirinin ihalesi yapilmamistir. Yine ayni sekilde TOKI tarafindan yapilan konut sayisi da su an hali hazirda toplamda 10 bin konut ihalesi yapilmistir. Ve bunun sadece 6 bini teslim edilmistir. Malatya için toplamda 65 bin TOKI konutunun yapilacagi belirtilmistir. Ama biz Malatya olarak su an çok gerideyiz. Bu da Malatya’nin en büyük sorunudur. Is dünyasi bugün çok zor durumdadir. Malatya’nin hem esnafi hem tüccari hem sanayicisi, barinma sorunu ve ticaretin yeniden canlanmasi için devletin bir an önce burada ki projelere hiz vermesi gerektigini düsünüyor” ifadelerine yer verdi.

Buradaki en büyük sorumlulugun yeni seçilen belediye baskanlari ve siyasilere düstügünü de ifade eden Karademir, “Baskanlarimizin ve siyasilerimizin bir an önce birlik ve beraberlik içerisinde devletimiz ve hükümetimiz ile gerekli noktalarda görüsüp hizli bir sekilde bu sorunlari çözüme kavusturmasi gerekiyor. Eger bunu hizli bir sekilde gerçeklestiremezlerse Malatya halki gerçekten çok ciddi bir göç kaybi verecektir. Ve bu göç kaybi daha da büyüyerek devam edecektir” dedi.



Her zaman Malatya’da olduklarini ve olmaya da devam edeceklerini de dile getiren Baskan Karademir, “Malatya’da çalisacagimizi ve burada yatirim yapmaya devam edecegimizi söyledik, bugünde bu sekilde devam ediyoruz. Ama Malatya halkinin da sesine kulak vermeliyiz, vermek zorundayiz. Malatya halkinin sorunlarini çözmek zorundayiz. Biz bugün yaptigimiz basin açiklamasiyla birlikte bir an önce milletvekilleri, belediye baskanlarimizi birlik ve beraberlik içinde Malatya’miz için hizli bir sekilde çalisacaklarina inaniyoruz. Çünkü Malatya halki bugün Türkiye’de yapilan seçimlerde üzerine düseni fazlasiyla yapmistir. Malatya’nin bu saatten sonra beklentileri daha fazladir. Hükümetimizin Malatya’ya daha fazla destek vermesi gerektigine inaniyoruz. Malatya halki hiçbir zaman devletini ve hükümetini yalniz birakmamistir. Bu seçimde de tekrardan bunu göstermistir” seklinde konustu.



Bugün diger deprem bölgesindeki illerin daha hizli bir sekilde toparlandigini ve yatirim aldigini da gördüklerini dile getiren Karademir, “Bununla ilgili siyasilerimizin kendi aralarinda olan kisir çekismeleri birakip bir an önce Malatya’nin sorunlarina odaklanip, ‘Ben degil biz olarak’ sorunlari çözmelerini istiyoruz. Çünkü birligin olmadigi bir yerde hiçbir zaman basari gelmez. Eger basarili olmak istiyorlarsa Malatya halkinin sesine kulak vermeleri lazim. Istisare yapmalari lazim. Kendi aralarindaki sorunlari çözmeleri lazim. Malatya’ya hizmet etmeleri lazim. Biz insallah sürecin takibindeyiz, yine elimizden geldigi kadar Malatya’mizin sorunlarini dile getirmeye çalisacagiz” diye konustu.



Malatyalilarin artik dayanacak gücünün kalmadigini da vurgulayan Karademir, “Depremin üzerinden yaklasik 15 ay geçti. Bugün Adiyaman’in bile bu sekilde yatirim olmasi ve hizli bir sekilde projelerin çözüme kavusmasi Malatya halka adina üzüntü vericidir. Siyasilerimizin hizli bir sekilde bu konulari çözmeleri gerekiyor. Yoksa burada Malatya’daki yasayan vatandaslarimizin umudu kalmamistir, sabri tükenmistir. Bu sehri biz baskalarina birakmak istemiyoruz, bu sehirde kalmak istiyoruz. Biz MAGINDER ailesi olarak elimizden geldigince bu sorunlari dile getirmeye çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA