Isias Otel Davasi'nda Yeni Bilirkisi Raporu Istenmesine Karar Verildi

Isias Otel davasinin 2. durusmasin yeni bilirkisi raporu istenmesine karar verildi. Durusma sirasinda KKTC Basbakani Ünal Üstel ile sanik avukati arasinda tartisma yasanirken Üstel, bazi iddialarda bulunan sanik avukatina ‘yalan söylüyorsun’ diyerek tepki gösterdi.

Isias Otel Davasi'nda Yeni Bilirkisi Raporu Istenmesine Karar Verildi
Adiyaman 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde, saat 10.00’da baslayan ve saat 18.15’de sona eren durusmada mahkeme heyetinin ara karariyla, tutuklu saniklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yildiz’in tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Tutuksuz saniklar Efe B., Halil B., Hasan A., Mehmet G., Sule Ö. ve Ulviye B.’nin adli kontrollerin devam etmesine karar verildi.

Mahkeme ayrica, dosyayi yeniden bilir kisi heyetine tebligi edildi. Davanin bundan sonraki durusmasinin 12 Haziran 2024 tarihinde saat 09.00’da görülmesine karar verildi.



KKTC Basbakani Ünal Üstel, sanik avukatina ‘yalan söylüyorsun’ tepkisi

6 Subat depreminde yikilan ve 72 kisiye mezar olan Isias Otel davasiyla ilgili durusmada, KKTC Basbakani Ünal Üstel ve Sanik Avukati Fuat Göktas arasinda gerginlik yasandi. Sanik avukatlari savunmasinda, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi raporlarina itiraz ederek, usule uygun alinmadigi ve laboratuvarlarda testin düzgün yapilmadigini söyledi.



Otel sahibi tutuklu sanik Ahmet Bozkurt’un Avukat Fuat Göktas, Gazi Üniversitesi’ne gönderilen numunelerin gitmesinden iki gün sonra KKTC’de bulunan Dogu Akdeniz Üniversitesi’yle Gazi Üniversitesi’nin ‘kardes üniversite’ oldugunu yönünde haberler çiktigini belirtti.

Göktas, bunun yaninda Gazi Üniversitesi heyetinin Kibris basbakaniyla görüstügü yönünde haberlerin servis edildigini ancak bu görüsmelerin rutin olabilecegini düsündüklerini söyledi.



Bunun üzerine salonda bulunan KKTC Basbakani Ünal Üstel, ziyareti yalanlayarak avukata hitaben, ‘Yalan söylüyorsun, sözlerini geri al’ dedi.

Basbakanin bu sözleri üzerine, avukat KKTC’de medyaya yansiyan ziyaret haberini gösterdi.

Sanik Avukati Fuat Göktas son olarak, çikan bu haberleri kendisine gösteren müvekkil yakinlarina, ‘Bu ziyaretlerle ilgili olumsuzluk düsünmeyin, bu rutin bir ziyaret olabilir. Bu tür haberlere itibar etmeyin’ dedigini söyledi.



Mahkeme Baskani, salonda yasanan sözlü satasma nedeniyle taraflari sakin olmaya davet ederek, mahkemenin düzenini bozdurmayacagini vurguladi.

Mahkemede tutuklu sanik Ahmet Bozkurt savunmasinda, “Otelimin statigi 14 kata göre yapilmistir. Otelim 9 kat olarak yapilmistir. Statiginde, tasiyicisinda herhangi bir eksiklik oldugunu düsünmüyorum. Ben burayi yap-sat için yapmadim, burayi kendime yaptim. Malzemelerin en iyisini kullandim. Benim buraya yaptigim para ile ayni sekilde iki bina yapabilirdim. Ben malzemeden çalmadim. Adiyaman dördüncü derece deprem bölgesindeyken, ikinci derece deprem bölgesinin sartlarini karsilayacak sekilde otel yaptim. Ben suçsuzum. Suçlamalari kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Tutuklu sanik Mehmet Fatih Bozkurt ise savunmasinda, “Otelin yapildigi yillarda, 1993-1999 yillari arasinda Kibris’taydim. Benim meslegim otomotiv sektörüdür. Ben suçlamalari kabul etmiyorum. Yüce mahkemenizden tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandi.

Diger tutuklu sanik Erdem Yildiz ise, “Ben sadece dekorasyon yaptim. Benden öncekini bilmem. Benden sonra yapilan seylerle hiçbir ilgim yok. Benim yaptigim muslugun, asma tavanin binanin yikiminda etkisi yoktur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA