Firin Ustalarinin Ates Basinda Zorlu Mesaisi

Adana’da termometreler nisan ayi sicaklik rekoru kirarken, firin ustalari ates basinda zorlu mesaide buzlu su ile serinliyor.

Firin Ustalarinin Ates Basinda Zorlu Mesaisi
Adana ve ilçelerinde 3 gündür devam eden asiri sicaklar bugün de etkili oldu. Son 95 yilin nisan ayi sicaklik rekorunun kirildigi ve en sicak il olan Adana’nin Kozan ilçesinde firinda çalisanlar bir hayli zorlaniyor. Karacaoglan Mahallesi’nde Hasan Basri Demirci Bulvari’nda zorlu mesailerini sürdüren firinci ustasi Mehmet Batman ve is yeri sahibi kadin girisimci Hatice Ileri, 80 dereceyi hissettikleri sicakta ates basinda ekmek paralarini çikariyor. Gün içinde sik sik buzlu su ile serinlemeye çalisan ustalarin zorlu mesaisi sürüyor.

Usta Mehmet Batman, "10 yildir firinciyim. 5 saatten beri firin basindayim. Çok sicak 40-50 derece var. Sik sik yüzümüzü yikiyoruz. Zor bir mesai, çok zor oluyor bu sicakta" dedi.

Firinin basinda zor bir mesai oldugunu ve daha nisan ayinda sicaklarin çok yüksek oldugunu aktaran Hatice Ileri ise, "Çok sicak ve zorlu bir mesai. Sabah 6’dan beri mesaideyiz. Firinin hemen yani daha sicak. Ustam zorlaniyor biz de izin veriyoruz. Buzlu suyla sik sik yüzünü yikiyor. Firinin hemen yani bence tahmini 80-90 dereceyi buluyor. Çok sicak oluyor. Isimizi bitirip serin yer ariyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA