Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi'nin 3 Milyar 345 Milyon TL Borcu Oldugu Açiklandi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi baskanlari Serra Bucak ve Dogan Hatun, 31 Mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yillik kayyum sürecinin Büyüksehir Belediyesi’ne devrettigi borcun 3 milyar 345 milyon TL oldugunu açikladi.

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi'nin 3 Milyar 345 Milyon TL Borcu Oldugu Açiklandi
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Baskanlari Serra Bucak ve Dogan Hatun, Sümerpark Ortak Yasam Alani’nda gazetecilerle bir araya geldi. Basin toplantisina baskanlarin yani sira Daimi Meclis Üyeleri Abdulkadir Güleç, Emine Akin ve Abdulselam Inceören katildi.

Basin toplantisinda konusan Baskan Serra Bucak, Büyüksehir Belediyesi’nin 17 ilçede hizmet ürettiklerini, yogun bir çalisma sürecine girdiklerini söyledi.

Bucak, 31 Mart yerel seçimleriyle beraber belediyeyi 8 yillik kayyum yönetiminden devralir almaz tasinir ve tasinmaz mallarin envanterleriyle ilgili incelemelerinin sürdügünü kaydetti.

Kisa sürede tespit ettikleri hasari mayis ayinda gerçeklesecek meclis toplantisina tasiyacaklarini ifade eden Bucak, hukuki süreçlere dair çalismalarin da sürdügünü söyledi.



Bucak, gelecek 5 yil içinde, kent konseyleri ve kent danisma meclisleriyle ve kente dair çalisma yürüten herkesle bir araya geleceklerini ifade ederek, “8 yillik kayyum sürecinde belediye hizmet binamiz ve bütün çalismalarimiz basta basin olmak üzere tüm dinamiklere kapaliydi. Bu tabloyu degistirecegiz. Belediyemizin bütün kapilari basin basta olmak üzere herkese sonuna kadar açik olacak” diye konustu.

Bucak, basin toplantisinda Büyüksehir Belediyesinin borçlarina dair açiklamalarda bulunarak sunlari söyledi: “Bugün itibariyle iç denetimi birimimizin tespit ettigi bir tablo var. Bundan sonraki süreçte de çalismalarimizi yaparak siz degerli basin mensuplariyla paylasacagiz. Büyüksehir Belediyemizin genel borç miktari 2 milyar 438 milyon TL, DISKI’nin borcu ise 907 milyon TL’dir. Toplam borcumuz 3 milyar 345 milyon TL’dir”

Bucak, ayrica Büyüksehir Belediyesi’nin ihalesi yapilmis ve muhasebe kayitlarina yansiyan borcunun 3 milyar 640 milyon TL, DISKI’nin ise 200 milyon TL oldugunu söyledi.



Baskan Baskan Dogan Hatun ise, Büyüksehir Belediyesi’nin tasinmazlariyla ilgili basin mensuplarina bilgi verdi. Dogan, Büyüksehir Belediyesine ait 44 tasinmazin farkli kurumlara tahsis edildigini tespit ettiklerini söyledi.

Dogan, bu tasinmazlarin Milli Egitim Bakanligi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Sur, Baglar ve Kayapinar ilçe müftülükleri, Il Saglik Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, DEDAS, Il Kültür Turizm Müdürlügü ve Çinar Kaymakamligi’na tahsis edildigini açikladi.

Basin toplantisi, sorularin cevaplanmasiyla sonra erdi.
Kaynak: İHA