Dedesinin Hikayesini Izleyen Baskan Durbay Duygusal Anlar Yasadi

484. Uluslararasi Manisa Mesir Macunu Festivali kapsaminda Manisa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyunculari tarafindan sahnelenen ’Magnesia’dan Manisa’ya Lirik Tarih Gösterisi’nin prömiyerine katilan Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, duygusal anlar yasadi. Gösteride dedesi Sari Mehmet Efe’nin hikayesini de izleyen Baskan Durbay, "Umarim bundan sonra Manisa festivallerin, sanatin, kültürün kenti olur. Bu anlamda biz de üzerimize düsen ne varsa yapacagiz" seklinde konustu.

Dedesinin Hikayesini Izleyen Baskan Durbay Duygusal Anlar Yasadi
Manisa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyunculari 484. Uluslararasi Manisa Mesir Macunu Festivali kapsaminda ’Magnesia’dan Manisa’ya Lirik Tarih Gösterisi’ni sahneledi. Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay’in da katildigi prömiyerde izleyenler hem keyifli hem duygusal anlar yasadi. Manisa’nin mitolojik öyküsüyle baslayip, Kurtulus Savasi ve sonrasina uzanan hikayesinin konu edildigi gösteri büyük begeni alirken, gösteri sonrasi vatandaslara hitap eden Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, hem oyunculari tebrik etti hem de vatandaslara salonu doldurduklari için tesekkür etti.

"Bizi Manisa’nin güzel tarihinde muhtesem bir yolculuga çikardiniz" diyen Baskan Durbay, "Benim için bugün sürpriz olan bir sey daha vardi. Hem Manisa’da seçilen ilk ilçe belediye baskani olarak Makbule’nin hikayesini izlemek hem de Sari Mehmet Efe’nin torunu olarak onun hikayesini dinlemek benim için büyük bir gurur ve onurdu. Dedem tarih kitaplarinda geçer ama çok fazla da bilinmez. Daha çok Parti Pehlivan olarak anilir. Dedem çok fazla düsman öldürdügü için tetik çeken isaret parmagi ve kellesi Atina’ya gönderilmistir. Bu vesileyle bugüne kadar ebediyete irtihal etmis tüm atalarimizi ve bugün üzerinde yasadigimiz bu topraklari bize vatan birakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitlerimizi saygi ve sevgiyle aniyorum. Umarim bundan sonra da Manisa festivallerin, sanatin, kültürün kenti olur. Bu anlamda biz de üzerimize düsen ne varsa yapacagiz." dedi.

Kaynak: İHA