Bursa Merkezli 7 Ilde Düzenlenen Suç Örgütü Operasyonunda 24 Kisi Yakalandi

Bursa Cumhuriyet Bassavciligi, Emniyet Genel Müdürlügü KOM Baskanligi koordinesinde; Bursa Il Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen es zamanli “Mahzen-32” operasyonunda elebasinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 24 süpheli yakalandi.

Bursa Merkezli 7 Ilde Düzenlenen Suç Örgütü Operasyonunda 24 Kisi Yakalandi
Bursa merkezli Istanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakir’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlari ile elebasiligini cezaevinde olan Ümit Saral’in kardesi Hakki Saral’in yaptigi suç örgütünün çökertildigini açikladi.

Bursa Cumhuriyet Bassavciligi’ndan yapilan açiklamaya göre, düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi süphelilerin; Bursa merkez ve Inegöl’de vadeli araç alim satim faaliyetlerinde bulunarak vatandaslardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilati yaptiklari, Bursa’ya il disindan getirdikleri tetikçiler vasitasiyla para vermeyi kabul etmeyen kisilere ve bu kisilerin isyerlerine yönelik silahli saldiri düzenledikleri, Bursa’ya farkli illerden gelerek vadeli araç alimi yapanlarin adreslerini tespit ettikleri ve bu kisileri hürriyetlerinden yoksun birakarak darp ettikleri, araç alim satimi nedeniyle kisiler arasinda meydana gelen alacak verecek konularina müdahil olduklari ve sözde mahkemeler kurarak haksiz menfaat sagladiklari, silahla ölüm tehdidinde bulunduklari kisilerin is yerlerine ve araçlarina zorla el koyduklari ve bu mallari örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçlari hediye adi altinda örgütün elebasina verdikleri ve suç faaliyetleri esnasinda, güvenlik güçlerine yönelik silahli saldirida bulunduklari tespit edildi. Operasyonlarda elebasinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 24 süpheli yakalandi. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsiz tabanca, çok sayida çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu.

10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkinda bilgi verdigi paylasiminda, “10 aylik süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylastik. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 süpheli yakalandik. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandi. Bin 740’i hakkinda adli kontrol karari verildi" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Bursa Cumhuriyet Bassavciligi yaptigi açiklamada sorusturmanin titizlikle yürütüldügünü ifade etti.

Kaynak: İHA